Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradená seniorka

LITOMĚŘICE – Kamery opět pomáhaly; Pil a řídil 

Počátkem dubna v dopoledních hodinách byla ve Štětí okradena 74letá žena. Při čekání na dopravní prostředek si položila svou tašku s peněženkou a doklady na chodník a poodešla od ní. Chvilka nepozornosti stačila dvěma mladíkům, kteří právě procházeli uvedeným místem. Tašku si přivlastnili a platební kartu, kterou nalezli v tašce, chtěli použít k výběru peněz z bankomatu. Jejich manipulace s kartou v bankomatu byla naštěstí neúspěšná, ale jejich obličeje stihl zaznamenat kamerový systém. Policisté zjistili, že se jedná o dvě místní známé tváře a muže ve věku 25 a 27let zanedlouho zadrželi. Jejich výmluva, že taška ležela na ulici opuštěná, neobstála. Štětští policisté vyhodnotili jejich jednání jako neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za uvedený čin hrozí podezřelým až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Peníze nevybral
Podobný případ objasnili také Litoměřičtí policisté a v pondělí sdělili podezření 39letému muži z Ústecka. Podezřelý nalezl počátkem dubna peněženku, kterou poškozený vytrousil, když s ní manipuloval na ulici v centru Litoměřic. V peněžence se kromě finanční hotovosti a dokladů nacházela také platební karta, jejímž prostřednictvím se snažil získat další peníze z účtu poškozeného. Při neúspěšném pokusu o výběr peněz z bankomatu ho zachytila kamera. Záznam z kamerového systému následně pomohl policistům podezřelého muže vypátrat a zadržet. I tento případ policisté šetří pro podezření z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 

Pil a řídil
Policisté kontrolovali o víkendu u obce Úštěk řidiče motorového vozidla jedoucího vozidlem značky Ford Mondeo. Řidič jevil známky požití alkoholu, proto byl podroben dechové zkoušce na alkohol. Výsledek zkoušky podezření potvrdil a řidič nadýchal 2,01 promile! Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Po vystřízlivění mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

7. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem