Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okradená seniorka

Český Krumlov - Nikoho cizího nevpouštějte do svého obydlí ! (Hlasová schránka 974 221 116) 

Do bytu seniorky, se v pátek kolem poledne, v Českém Krumlově, pod záminkou kontroly smluv, které měla mít seniorka uzavřeny se známou firmou,  vetřeli dva neznámí pachatelé. Zloději si během rozhovoru se seniorkou, stačili prohlédnout byt a všimnout si, že měla poškozená položenou peněženku na stole v kuchyni. Nezaváhali ani minutu a peněženku seniorce ukradli, ta v ní měla finanční hotovost ve výši 5 000 korun. Po neznámých mužích, kteří se neštítili okrást pětaosmdesátiletou ženu pátrají českokrumlovští policisté a znovu apelují především na seniory, aby si do svých obydlí nevpouštěli nikoho, koho neznají!

Nestaňte se obětí podvodu !

- Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů jak vás okrást.

- Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu.

- Nikdy hned neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi.

- Pořiďte si panoramatické kukátko, které vám umožní dobře si návštěvníka prohlédnout. Instalujte si na dveře bezpečnostní řetízek, který udrží dveře jen pootevřené, a tak můžete některé věci vyřídit bezpečněji.

- Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb nechte si předložit jeho služební průkaz, nebo ještě lépe zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se pracovník odvolává, V případě jakýchkoliv pochybností trvejte na tom, že o nabízenou službu nestojíte.

- Nepodléhejte lákavé vidině snadného zbohatnutí. Podomní nabídky výher v loterii nebo výhodných koupí odmítejte - v naprosté většině jde o podvod.

por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz

15. května 2012

 

vytisknout  e-mailem