Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradená seniorka

Přerovsko - stará lest s broušením nožů opět zabrala  

Lest s broušením nožů opět zabrala. Té použili dva neznámí pachatelé (starší žena a mladší muž) v dopoledních hodinách dne 23.2.2011 v jednom z pečovatelských domů v Kojetíně. 71 leté ženě nabídli broušení nožů. Když je pozvala dál a nabrousili jí nože, požadovali částku 1 000 Kč. Paní jim ji z vytažené obálky dala a obálku odložila na stůl. Po jejich odchodu však zjistila, že jí z obálky zmizelo 8 000 Kč. Policisté případ šetří pro přečin krádež, za který pachatelům, v případě jejich dopadení, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 
 
K popisu jednoho z pachatelů - ženy : jednalo se o ženu ve věku kolem 70 - 75 let, vysoké asi 165 cm, hubené postavy. Mluvila česky, bez přízvuku. Tváře měla vrásčité. Vlasy měla krátké, s melírem. Na sobě měla balonový plášť čajové barvy, na hlavě klobouk.
 
 
Policie opětovně varuje zejména seniory, aby nedůvěřovali neznámým lidem a nikoho cizího do bytu nevpouštěli. Podvodníci využívají nejrůznější triky, záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Ovládají řadu způsobů, jak vás okrást. Důležitá telefonní čísla mějte viditelně blízko telefonu, abyste mohli co nejrychleji přivolat pomoc.

25.2.2011

por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem