Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradená seniorka u Kauflandu

LOUNY - Zloděj jí z ruky vytrhl tašku s věcmi... 

V úterý dopoledne byla u lounského Kauflandu okradena 85letá žena. Dosud nezjištěný pachatel ji v místech nákladového prostoru prodejny vytrhl z levé ruky plátěnou nákupní tašku s finanční hotovostí a osobními doklady, přičemž seniorka ztratila stabilitu a upadla na zem. Zloděj z místa utekl i s kořistí. Poškozené tak způsobil škodu za 730 Kč. Žena při pádu utrpěla různé pohmožděniny, byla ošetřena v lounské nemocnici. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli intenzivně pátrají.

Opět vloupání do auta

V úterý dopoledne vyjížděli policisté do Nákladní ulice v Žatci, odkud přišlo hlášení o vloupání do vozidla zn. Iveco Daily. Na parkovišti u obchodu Ideal vnikl násilným způsobem do uvedeného automobilu dosud nezjištěný poberta, který z kabiny řidiče odcizil pánskou tašku s doklady a dále navigaci zn. Mio, vše v celkové hodnotě 6 150 Kč. Poškozením zámku dveří vozidla způsobil škodu za další 3 000 Kč. Policisté událost šetří jako trestný čin krádeže, po zloději pátrají.

V Bille ukradl víno

V pondělí odpoledne se do lounské prodejny Billa vydal 22letý mladík ze Strakonicka. Za zboží, které si vybral, se mu však platit nechtělo. Láhev vína v hodnotě 150 Kč se snažil pronést pokladnou, aniž by za ni zaplatil. Přivolaní policisté mladého zloděje zadrželi, převezli na služebnu a provedli u něj dechovou zkoušku. Ta prokázala požití alkoholu, mladíkovi bylo naměřeno 2, 53 promile alkoholu v dechu. Z tohoto důvodu byl dotyčný předvolán k podání vysvětlení až na následující den, kdy bude ve střízlivém stavu. V úterý mu tedy policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže a po provedených úkonech jej propustili na svobodu. Mladík tento skutek spáchal i přesto, že byl v září tohoto roku Okresním soudem v Lounech odsouzen k 250 hodinám obecně prospěšných prací, které doposud nezačal vykonávat.   

Neuzamčená garáž přilákala zloděje

V úterý, za bílého dne, kradl v Cítolibech u Loun dosud neznámý poberta. Vyhlédl si jednu garáž, která je součástí rodinného domu, a z té odcizil tři jízdní kola a vrtčaku. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 33 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová  

Louny, 21. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem