Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradené ženy v Kauflandech

LOUNY - Z kabelek zmizely poškozeným peněženky... 

Včera přijali policisté oznámení o krádežích peněženek, jak z žateckého, tak i z lounského Kauflandu. V odpoledních hodinách, takřka ve stejnou dobu, tam byly okradeny dvě ženy. Kolem půl třetí odpoledne odcizila dosud nezjištěná zlodějka 46leté nakupující v prodejně v Žatci peněženku s finanční hotovostí a doklady. Portmonku jí ukradla v nestřeženém okamžiku, bez použití násilí, z kabelky, kterou měla odloženou v nákupním košíku. Podle jisté svědkyně se mělo jednat o mladou ženu snědé pleti v roláku a černých riflích, která se doslova nalepila na nákupní vozík poškozené, jež si zrovna z regálu vybírala zboží. Zlodějka měla mít údajně přes ruku přehozený nějaký kabát či bundu a právě tento oděv měl maskovat krádež. Svědkyně si totiž následně povšimla, že zlodějka pod bundou držela ukradenou peněženku, a poté v rychlosti odcházela pryč. Poškozenou na to ihned upozornila, ale zlodějka byla rychlejší. Než ji kdokoli mohl zadržet, z prodejny utekla. Poškozená škodu vyčíslila na 7 500 Kč.

Druhý případ se odehrál po 15. hodině v lounském Kauflandu. Šestapadesátiletá žena oznámila krádež peněženky z kabelky, kterou měla údajně zavěšenou na ruce. Zloděj zřejmě využil její nepozornosti a věci jí v nestřeženém okamžiku odcizil. V tomto případě poškozená škodu vyčíslila na 1 950 Kč. K podobným krádežím dochází velmi často, hlavně ve větších prodejnách či nákupních centrech, kde se obvykle nachází větší množství lidí a zloději se v davu lehce ztratí. Je tedy hlavně na samotných lidech, aby si dávali velice pečlivě pozor na svoje věci. Opakovaně nabádá policie občany, aby tašky či kabelky neodkládali do nákupních vozíků, ale nosili je při sobě na přední části těla a zapnuté. Jedině svou obezřetností mohou zajistit, že u nich zloději nebudou mít šanci.

Řídil v zákazu

Ve čtvrtek odpoledne kontrolovali dopravní policisté v obci Ročov na Lounsku 46letého řidiče osobního automobilu zn. Daewoo Tico, který jel ve směru na Rakovník. Provedenou lustrací zjistili, že motorové vozidlo řídil i přes skutečnost, že mu byl Okresním soudem v Lounech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od 4. srpna roku 2011 do 4. srpna 2013. Proto jej zadrželi a následně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Z přestupku trestný čin

Začátkem prosince v podvečerních hodinách fyzicky napadl na veřejně přístupném místě 18letý aktér o dva roky mladšího protivníka. K události došlo v žatecké ulici Karla IV., kde jej agresor nejprve udeřil sevřenou pěstí do obličeje, a pak ho jedním úderem praštil basebolovou pálkou přes záda. Tímto mu způsobil kontuzi a otok obličeje a dále kontuzi bederní krajiny. Policisté nejprve věc šetřili jako přestupek, ale poté ji překvalifikovali na trestný čin. Hlavně způsob provedení vykazoval známky skutkové podstaty přečinu výtržnictví. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili z uvedeného přečinu policisté mladíkovi podezření. Šetření je vedeno na svobodě.

 nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 20. ledna 2012

 

vytisknout  e-mailem