Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradeni při nakupování

Litoměřice – Chvíle nepozornosti stály občany peněženky  

Chvíle nepozornosti stála občany peněženky
Ve středu večer okradl zloděj mladou dívku, když si vybírala zboží v obchodním domě Gigant textil v Roudnici nad Labem. Doplatila na svoji neopatrnost. Ve chvíli nepozornosti ji lapka z nákupního košíku sebral peněženku s doklady a platební kartou. Ve čtvrtek dopoledne byla okradena starší žena v prodejně u pošty v Lovosicích. V krámku se jí při výběru zboží příliš věnovali dva občané cizí státní příslušnosti. Přitom jí zmizelo s tašky zavěšené kolem krku přes dva tisíce korun a dvě platební karty. Vynalézavost a drzost zlodějů nemá meze.
Krádeže na osobách nejsou ojedinělou záležitostí. Zloději využívají nepozornosti nakupujících občanů a ve chvilce nepozornosti se chopí příležitosti. Nejvíce se zaměřují na peněženky a mobilní telefony. V peněženkách většinou kromě peněz naleznou i platební karty a doklady. Poškození občané často vůbec netuší, že se kolem nich pohybuje zručný lapka. Ten bez povšimnutí vytáhne z kabelky nebo z kapsy peněženku a vypaří se jako pára nad hrncem.
 

Chatu zloděj doslova „vybílil“
Do rekreační chaty v Zadních Nezlech se v první polovině pracovního týdne vloupal neznámý zloděj. A neodešel s prázdnou. Rekreační objekt doslova vybílil. Majitel postrádá LCD televizor, dvě prošívané deky s povlečením, motorovou pilu, křovinořez, vrtačku, vodní čerpadlo, sněžnou frézu a další věci. Zloděj krádeží způsobil škodu 65 000 Kč. Čelí podezření z přečinu krádeže a policie po něm pátrá.
Ve stejné době policie zaznamenala i krádež vloupáním do zahradní chatky u Dřemčic. Lapka zde odcizil alarm a 15 polévek v pytlíku. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 1 000 Kč.
 

Trafostanici neodcizil
Pouze se o to pokusil. Nepodařenou krádež má na svědomí zloděj, který se v několika uplynulých dnech pokusil odcizit v Sulejovicích trafostanici. Ze stožáru shozená trafostanice zůstala ležet na zemi. Přes dvě tuny těžké zařízení neměl zloděj šanci odvézt. Svým zavrženíhodným činem způsobil škodu 100 000 Kč a podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 3. 6. 2011
 

vytisknout  e-mailem