Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradení senioři

Přerovsko - Přišli o 372 tisíc korun.  

Od středy 15. ledna letošního roku prověřují kojetínští policisté případ okradených seniorů, k němuž došlo v pondělí 13. ledna 2014 v dopoledních hodinách v jednom z rodinných domů na ulici Náměstí republiky v Kojetíně. Zatím neznámý pachatel pod záminkou podomního prodeje zboží obelstil 83 letého seniora a vloudil se k němu do domu. Tam po něm požadoval 2 tisíce korun za zboží. Pán mu peníze přinesl z jedné z místností, kde měl schované úspory. Všemu byla přítomna i 76 letá paní poškozeného. Neznámý muž neustále hovořil o zboží. Česky, pak i blíže nespecifikovanou cizí řečí. Zabavil je, ale oba senioři si stačili všimnout, že z místnosti, kde měli peníze, vyběhl neznámý muž a hned za ním i muž, který jim nabízel zboží. Po jejich odchodu senioři zjistili, že jim zmizely jejich úspory- celkem 372 tisíc korun.
 
Při prověřování policisté zjistili, že seniora měl tento neznámý muž oslovil na ulici Dudíkově, na trase mezi restaurací a místní sokolovnou. Tento muž se měl nejprve vyptávat na cestu do nedalekého města a potom vnutit seniorovi nějaké zboží.
 
K popisu neznámých mužů bylo zjištěno, že se jednalo o dva muže bílé pleti. Prodávající byl ve věku kolem 30 let, vysoký kolem 160 cm, štíhlé postavy. Na sobě měl riflové kalhoty a riflovou bundu, která měla na prsou dvě kapsy. Měl krátké, černé vlasy, načesané dozadu. Vousy měl střižené kolem úst a měl kotlety. Bližší popis druhého z mužů nebyl zjištěn. 
 
Policisté se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po neznámých o pachatelích. Jakékoliv informace přijmou policisté na Obvodním oddělení v Kojetíně, tel.:974 778 721 nebo kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158.
 
Za spolupráci děkujeme.
 
 
por. Mgr. Irena Urbánková
17.1.2014
IdentikitIdentikit

vytisknout  e-mailem