Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradený honil zloděje

MOST - Zloděj mu odcizil mobil a byl rychlejší; Po hádce ukopl zpětné zrcátko a další 

 Po hádce a napadení ukopl zrcátko u auta

Podezření ze spáchání přečinu výtržnictví sdělil ve zkráceném přípravném řízení policejní inspektor hamerské policie 41letému muži z Litvínova. Ten v jedné obci začátkem května v podvečerních hodinách se nepohodl se svým vzdáleným příbuzným. Nejprve se pohádali v místní restauraci, kde oba byli. Mladší z dvojice pak zařízení opustil a stál venku před svým vozidlem, protože měl na něm poruchu. Starší poté, co vyšel, mladšího fyzicky napadl a následně se rozeběhl a u vozidla ukopl zpětné zrcátko. Pak se vrátil zpátky do restaurace. Napadený neutrpěl žádné zranění, na vozidle mu však výtržník zanechal hmotnou škodu ve výši 2 tisíce korun.


 

Po konzumaci alkoholu řídil automobil

Policejní inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 29letému muži z Mostu. Policisté hlídkové služby ho v neděli stavěli v Mostě na silnici, kde řídil osobní automobil značky Ford. Po předložení dokladů byl řidič na základě podezření vyzván k provedení dechové zkoušky na alkohol. Ta byla pozitivní. Policisté řidiči naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Následně byl řidič vyzván k lékařskému vyšetření, kterému se podrobil.


 

Hledaní se vrátili zpět do ústavu

Policisté o víkendu zadrželi na ulici v Mostě po kontrole totožnosti mladistvou osobu. Jak se šetřením ukázalo, šlo o hledaného chlapce, který utekl začátkem měsíce května z výchovného ústavu. Tam byl umístěn na základě rozhodnutí soudu, který nařídil ochranou výchovu u chlapce. Policisté mladíka převezli na policejní oddělení, kde byl poté předán pracovníkům výchovného zařízení pro mládež.

I další mladík byl v celostátním pátrání. Policejní hlídka ho objevila v centru města v neděli odpoledne. Provedeným šetřením vyšlo najevo, že mladík se zapomněl vrátit z vycházky minulý týden do výchovného ústavu, kde má nařízenou ústavní výchovu. I on krátce po zadržení putoval s pracovníkem dětského zařízení zpět.


 

Vandal poškrábal dvě auta u domu

Notně se vyřádil zatím nezjištěný poberta. Ten minulý týden před víkendem v jedné ulici v mostecké části Podžatecká poškodil dvě zaparkované škodovky. Vandal u vozidel poškrábal neidentifikovatelným předmětem lak karosérie, když po sobě zanechal různé čáry, vlnovky a geometrické tvary. Poškozený majitel, který nepříjemnou událost zjistil o víkendu, případ poškození cizí věci oznámil mostecké policii a odhadl hmotnou škodu na částku 80 tisíc korun.

 

Vozidlo u hřbitova vykradl zloděj

Odložená taška přilákala doposud neznámého zloděje. Ten u hřbitova v obci České Zlatníky v neděli odpoledne vykradl zaparkovaný automobil. Jeho majitel šel na hřbitov a v zadní části auta nechal viditelně volně položenou koženou tašku. V ní měl sice jen doklady, dokumenty a platební karty v celkové hodnotě 1 000 korun, ale přesto o ní přišel. Krádež zjistil po příchodu k vozidlu a ihned ji oznámil obrnickým policistům. Pachatel na vozidle zanechal další tisícovou škodu, když poškodil zařízení auta.


 

Řidič přišel o doklady a platební karty

Blokaci platební karty čekala i jednoho motoristu z Mostu. Ten v pátek večer zaparkoval v Mostě své osobní vozidlo a ráno ho našel vykradené. O návštěvě zloděje svědčil notný nepořádek ve vozidle, kterého si motorista při příchodu k aut všiml. Zloděj mu odcizil platební kartu, osobní doklady, peníze a nabíječku k mobilnímu telefonu. Případ krádeže šetří mostecká policie.


 

Zloděje pronásledoval, ten mu nakonec zmizel

Nočním Mostem se v sobotu proběhl jeden mladý muž z Mostu. Ten byl o víkendu v jedné restauraci v nákupním centru Kahan. Když z objektu v pozdně nočních hodinách odcházel, držel v ruce telefon a psal zprávu. Tu však již dopsat ani nestačil. Za zády se mu mihl neznámý mladík, který se kolem něj protáhl a bez násilí mu v mžiku vytrhl mobil z ruky. Poté se dal na útěk. Okradený muž ho začal okamžitě pronásledovat a běžel za ním od Kahanu až k nákupnímu centru Central, kde zloděj zmizel v jedné z přilehlých ulic. Krádež poškozený ohlásil mostecké policii a škodu vyčíslil na dva tisíce korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. května 2011

vytisknout  e-mailem