Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradený senior

PROSTĚJOV - Pod záminkou podání sklenice se vloudila do bytu, po jejím odchodu seniorovi zmizelo 14 tisíc korun.  

Včera krátce po poledni byl v jednom z bytů na ulici Šárka v Prostějově okraden 93 letý senior. U jeho bytu zazvonily dvě neznámé ženy. Jedna z nich požádala o sklenici vody. Senior ji pozval do bytu, ale pravděpodobně nezavřel vchodové dveře. Neznámá žena s ním pak v jedné z místností setrvala a po chvíli odešla. Po jejím odchodu však senior zjistil, že mu někdo z další z místností odcizil 14 tisíc korun. Podle popisu se mělo jednat o dvě ženy mladšího věku, hezky oblečené. Bližší informace k popisu žen nejsou k dispozici. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a trestného činu porušování domovní svobody, na které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Policie ČR radí občanům, aby byli obezřetní při kontaktu s cizími lidmi a nikoho cizího si do bytu či domu nevpouštěli. Podvodníci využívají nejrůznější záminky a lsti, jak se dostat k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu či domu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást. Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb (odečet plynu apod.), nechte si předložit jeho služební průkaz nebo ještě lépe, zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se pracovník odvolává. V případě jakýchkoliv pochybností trvejte na tom, že o nabízenou službu nestojíte.
 
Obracíme se na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po obou ženách. Jakékoliv informace, které by vedly k objasnění případu, mohou občané sdělit na Obvodním oddělení Policie ČR Prostějov 1, telefon 974 781 651, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158.

por. Mgr. Irena Urbánková

26.2.2014

vytisknout  e-mailem