Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradený senior

Jeseník - Policistům se podařilo zajistit celou osádku vozidla, která okradla seniora na Zlatohorsku 

 

V úterý 8. března odpoledne se na Jesenicku rozběhlo pátrání po podezřelé osádce černého vozidla. Pohyb vozidla stejného popisu lidé na Žulovsku a Javornicku zaznamenali již před měsícem, kdy došlo k okradení seniorky ve Skorošicích. Tentokrát si jich všimla jedna obyvatelka Žulové. Při obědě se mezi řečí o tomto zmínila místnímu starostovy, který zalarmoval javornické policisty. Protože čas rychle ubíhal, do pátrání se zapojili všichni policisté z okresu Jeseník. Pětičlennou osádku zadrželi téměř při činu v Horním Údolí.

Dvě ženy ve věku 46 a 56 let cizí národnosti vešly do přízemí neuzamčeného domu. Třiasedmdesátiletý muž byl právě v té chvíli v maštali. Když uslyšel u domu štěkat své psy, šel se podívat, co se děje. Na chodbě před dveřmi obývacího pokoje uviděl stát starší ženu. Ta, jakmile zaznamenala příchod pana domácího, roztáhla před ním přikrývku a začala mu ji nabízet k prodeji. Pokoušela se ho co nejvíce na chodbě zdržet, ale senior ji vypoklonkoval před dům. Po chvilce se za jeho zády objevila mladší z žen, která vyšla z vchodových dveří. Po podrobném prohledání obývacího pokoje 73letý muž zjistil, že mu žena z peněženky odcizila 1.000 Kč.

Obě ženy, které bez vyzvání vstoupily do seniorova domu, policisté zadrželi a umístili do cely. V této chvíle bylo oběma sděleno podezření z přečinu porušování domovní svobody a bylo proti nim zahájeno správní řízení o vyhoštění z území České republiky.

Další tři pasažéry policisté vyslechli. Lustrací u jednoho z nich, a to 30letého muže zjistili, že je po něm v sousedním státě vyhlášeno pátrání, proto ho obratel předali polským kolegům. Ještě před tím mu však dopravní policisté uložili kauci ve výši 10.000 Kč za špatný technický stav vozidla. Protože nebyl na místě schopen zaplatit, vozidlo zn. BMW mu zadrželi.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

9. března 2011

vytisknout  e-mailem