Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradený senior

Další případ lidského hyenismu 

Další případ lidského hyenismu prošetřují jičínští policisté.
V úterý 26. července vyrušilo v místě bydliště dlouhé zvonění staršího muže v Jičíně. Protože neustávalo, vypravil se ke vchodovým dveřím domu. Zde ho hned křestním jménem oslovil jemu neznámý muž, který mu tvrdil, že se znají z dřívějšího zaměstnání. I když se senior nemohl upamatovat, odešel s neznámým do svého bytu. Muž se v rozhovoru zmínil o poškozeném vozidle a požadoval zapůjčení šesti tisíc korun na jeho opravu. Přislíbil, že finanční hotovost ještě téhož dne vrátí. Starší pán se nechal přesvědčit a peníze drzému podvodníkovi opravdu půjčil. Protože se nikdo s finančním obnosem ve stanovený čas neobjevil, obrátil se poškozený na policisty s podezřením, že byl podveden.
K popisu muže uvedl, že byl vysoký kolem 170 centimetrů, bez vousů, krátkých hnědých vlasů, sportovní postavy. Věk odhadl na 50 let. Všiml si, že mu zřejmě na dolní čelisti chyběl, zhruba uprostřed, jeden zub. Oblečen byl do světlé bundy a dlouhých kalhot.
Obdobné případy prošetřovali v loňském roce kopidlenští policisté, kdy se podvodník zaměřil na seniory v okolních obcích. Totožnost pachatele zatím neznají.
Policisté upozorňují zejména starší spoluobčany, na které se podvodníci nejvíce zaměřují, aby si nikoho neznámého nepouštěli do obydlí a nenechali se obelstít smyšlenými legendami.
Čtěte také další případy: Podvedený senior
                                       Nejdůležitější je vzbudit důvěru
por. Bc. Petr Janda
27. 07. 2011
 

vytisknout  e-mailem