Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Okradl a podvedl svoji přítelkyni i její dceru

BRNO: Vychytralý muž má obdobných případů na svědomí určitě více.  

Brněnští kriminalisté z 10. oddělení obecné kriminality vyšetřují případ sedmatřicetiletého muže ze sousedního státu, kterého již obvinili z pěti trestných činů, a to krádež, podvod, zpronevěra, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Muž se začátkem letošního roku seznámil prostřednictvím internetové seznamky se čtyřiačtyřicetiletou ženou.  Patrně působil natolik důvěryhodně, že již dva týdny po seznámení přesvědčil ženu, že by si mohli pořídit společný byt a dokonce došlo i k podepsání kupní smlouvy. Vyvezl ji také do Francie a Itálie na dovolenou, kam s nimi jela i dvaadvacetiletá dcera poškozené. Ta muži půjčila peníze na údajnou opravu auta a platila také benzín a poplatky za mýtné. Peníze ji ovšem matčin bývalý přítel dosud nevrátil.  
 
Povedenému nápadníkovi se podařilo pod různými záminkami získat ženinu platební kartu i s PIN kódem, kdy prováděl různé výběry a transakce bez jejího vědomí. Asi po dvou měsících známosti ženě odcizil notebook a zmizel. Oběma dámám tak způsobil celkovou škodu téměř sto tisíc korun.  
 
Policistům se podařilo muže vypátrat. Zdržoval se na území České republiky, přestože mu byl uložen trest vyhoštění. Mimo to má podezřelý také bohatou majetkovou trestní minulost, kdy obdobným způsobem okradl v Praze celkem jedenáct žen, loni byl však propuštěn v rámci amnestie. Nyní mu za jeho jednání může hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
V souvislosti s uvedeným případem žádají kriminalisté případně další poškozené ženy, aby kontaktovaly Policii České republiky.
 
por. Andrea Straková, 11. března 2014

vytisknout  e-mailem