Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl barmana

LOUNY - Daleko neutekl, chytili jej strážníci městské policie. 

V pondělí, 3. 2. 2014, krátce po 16. hod., odcizil 25letý muž v jednom žateckém baru obsluze provozovny peněženku. Kasírtašku vytáhl barmanovi z kapsy v nestřeženém okamžiku. Když se poškozený otočil, tak do něj zloděj strčil, až upadl na herní automat a poranil se. Přesto barman za prchajícím zlodějem, který předtím v herně prohrál svou finanční hotovost na automatech, hned vyběhl. Měl štěstí, neboť v tu dobu projížděla kolem hlídka městské policie, jež následně zloděje zadržela a převezla na policejní služebnu. Ve středu mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže. Poté jej ze zadržení propustili.
 
Ze sklepa zmizelo kolo
 
Do jednoho obytného domu v lounské ulici 28. října vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Vylomil vstupní dveře do sklepních prostor a u jedné sklepní kóje překonal visací zámek. Následně odcizil jízdní kolo, čímž způsobil škodu přesahující 15 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.
 
Policisté objasnili vandalství z prosince minulého roku
 
Řádění vandala z poloviny prosince loňského roku objasnili v minulých dnech lounští policisté. Tehdy neznámý pachatel ničil v nočních hodinách zaparkovaná auta v lounských ulicích Přemyslovců a Slovenského národního povstání. U vozidel poškodil boční zrcátka a u jednoho automobilu i čelní sklo. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 35 tisíc korun. Policistům se podařilo případ objasnit. Ve středu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu poškození cizí věci 27letému muži z Loun, který uvedenou trestnou činnost páchal pod vlivem alkoholu. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Na tři zákazy „kašlal“
 
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 32letému muži z Lounska. Uvedeného přečinu se dopustil tím, že na Podbořansku řídil osobní vůz zn. Opel Vectra i přesto, že má uloženy tři zákazy řízení všech motorových vozidel. První mu uložil Okresní soud Praha – západ s nabytím právní moci 22. 5. 2012 na dobu 30 měsíců, další Obvodní soud pro Prahu na dobu 14 měsíců s nabytím právní moci dne 14. 6. 2012 a poslední zákaz mu vyslovil Okresní soud v Lounech na 30 měsíců, počínaje dnem 30. 5. 2013. Pokud soud uzná jeho vinu, podle trestního zákoníku může jít až na tři roky za mříže.
 
Podváděl s úvěry
 
Třiadvacetiletého mladíka z Podbořan stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin úvěrového podvodu a trestného činu úvěrového podvodu ve stádiu pokusu. Obviněný v létě loňského roku uzavřel úvěrovou smlouvu za účelem nákupu dvou mobilních telefonů v hodnotě 23 939 Kč. Do smlouvy však uvedl nepravdivé a hrubě zkreslené údaje o svém zaměstnavateli a výši příjmu. Dále pozměnil svoje rodné číslo. Na základě těchto údajů mu byla smlouva schválena. Mladík následně mobilní telefony prodal a peníze použil pro svoji potřebu. Do současné doby neuhradil ani jednu měsíční splátku. Mladík se pokusil uzavřít i druhou smlouvu na mobilní telefony, kde opět uvedl nepravdivé údaje, ale ta mu naštěstí nebyla schválena. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě, pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až dvouleté odnětí svobody.
 
Na návštěvě odcizil tablet
 
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 23letému mladíkovi z Loun pro přečin krádeže, neboť na návštěvě u své bývalé přítelkyně odcizil tablet v hodnotě 2 000 Kč. Podezřelý byl za podobný skutek v srpnu roku 2011 již odsouzen a potrestán Okresním soudem v Lounech. Po provedených úkonech byl propuštěn na svobodu.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 7. února 2014
 
 
 
  
 
 

vytisknout  e-mailem