Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl bezmocnou seniorku

TEPLICE - Bylo mu teprve 16 let; Kapsářka dopadena... 

Okradl bezmocnou seniorku
     Policisté dopadli zloděje, který v Bílině okradl 85letou ženu. Teprve 16letý mladík začátkem října letošního roku využil toho, že seniorka upadla a odcizil jí tašku, kterou upustila na zem. Zloděj si odnesl kromě necelých sedmi stovek i doklady a platební kartu poškozené. Nyní byl mladistvý zloděj obviněn z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Bezcitnému pachateli, který okradl starou ženu, která potřebovala spíš pomoc, hrozí vzhledem k jeho věku maximálně jeden rok ve věznici.
 
Kapsářka byla dopadena
     Po měsíci vyšetřování se policistům z obvodního oddělení v Krupce podařilo zjistit totožnost kapsářky, která okradla seniorku. Teprve 18letá zlodějka „obrala“ 82letou ženu, která čekala před ordinací na vyšetření u lékaře. Z kapsy bundy, kterou měla poškozená na sobě, jí odcizila peněženku s finanční hotovostí ve výši 400 korun. Mladé kapsářce bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který jí hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Drezína zůstala nasuchu
     Naftu za více jak tři tisíce korun odcizil dosud neznámý pachatel v Oldřichově. Z drezíny odstavené na nádraží odčerpal 115 litrů pohonných hmot, v případě dopadení hrozí lapkovi za spáchání přečinu krádeže až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 22. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina
Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem