Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl bývalou přítelkyni

CHOMUTOVSKO - Policisté ho zadrželi i s odcizenými penězi; Mladík v opilosti boural. 

Na návštěvu bývalého přítele asi nebude v dobrém vzpomínat 69letá žena z Kadaně. Koncem listopadu byl o devět let mladší muž u ní doma s tím, že údajně chtěl, aby ho tam nechala přespat. Nejprve měli společně popíjet víno a diskutovat, pak ji měl bývalý přítel po hádce fyzicky napadnout. Na místo byli přivoláni policisté a muž odešel. Po jeho odchodu poškozená zjistila, že jí z peněženky v kabelce zmizela finanční hotovost přes 15 tisíc korun. Podezření padlo právě na jejího bývalého přítele, který jediný byl tou dobou kromě ní v bytě. Policisté ho ve spolupráci s městskými strážníky vypátrali a  o několik minut později ho policejní hlídka zadržela. Policisté u něj našli i odcizenou finanční hotovost, kterou zajistili a později vrátili okradené ženě.

Dalším prohřeškem zmíněného muže je i řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu, jehož se měl dopustit začátkem října na silnici 1/13 poblíž obce Zelená na Chomutovsku. Dotyčný tudy projížděl ve večerních hodinách a s vozidlem nebezpečně kličkoval. Při policejní kontrole pak vzhledem ke svému stavu nebyl ani na několik pokusů schopen nadýchat do přístroje ke zjištění ovlivnění alkoholem. Podařilo se mu to až na policejním oddělení, kde nadýchal hodnotu téměř 1,8 promile. Vysokou hladinu alkoholu v krvi pak potvrdil i následný rozbor odebraného krevního vzorku.

Koncem listopadu policejní komisař muže obvinil z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a krádeže. Vzhledem ke spáchání krádeže v době vládou vyhlášeného nouzového stavu může být obviněný odsouzen až k osmiletému odnětí svobody.

Mladík v opilosti boural

Páteční odpoledne nedopadlo dobře pro 19letého řidiče z Ústí nad Labem. Ten podle policistů řídil osobní vozidlo zn. Ford Focus po silnici druhé třídy od obce Březno směrem na Chomutov. V místě mimoúrovňové křižovatky s dálnicí D7 však zřejmě kvůli ovlivnění alkoholem nepřizpůsobil rychlost aktuální dopravní situaci a narazil do před ním jedoucího nákladního automobilu zn. Ford Tranzit. Jeho řidič zpomaloval, protože měl v úmyslu odbočit a najet na dálnici. V důsledku nárazu došlo ke škodě na vozidlech předběžně odhadnuté na 60 tisíc korun. Viník navíc utrpěl i lehké zranění, s nímž byl hospitalizován v nemocnici.

Po příjezdu na místo policejní hlídka mimo jiné provedla dechové zkoušky, které u mladého řidiče ukázaly hodnoty kolem 2,4 promile alkoholu. Dotyčný současně nebyl schopen předložit řidičský průkaz. V minulosti už totiž pozbyl řidičské oprávnění a po skončení zákazu řízení si nepožádal o vrácení řidičského průkazu.

Následující den si viník nehody převzal od policistů sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání může soud podle zákona uložit trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 3. prosince 2020

vytisknout  e-mailem