Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl cizí i vlastní

MOST - Muž vykrádal auta a kradl i doma; Do obchodu chodil bez peněz a další 

Mostečtí kriminalisté odhalili pachatele, který má mít na svědomí vykradení tří osobních vozidel a krádež v rodině. Policejní komisař ho za to obvinil z trestného činu krádeže vloupáním. Podle nich měl obviněný začátkem prosince vykrást na sídlišti Liščí vrch tři osobní auta. Nejprve nahlédl do vozidla tovární značky Peugeot, ze kterého odnesl zesilovač a subwofer, které našel v zavazadlovém prostoru. Po třech dnech se opět vydal na lup a z osobního vozu značky Ford odcizil autorádio s přehrávačem. O pár dnů ve stejné ulici vykradl škodovku, ze které zmizelo plato s reproduktory. Všechny odcizené věci prodal do zastavárny a peníze utratil. Obviněný se neštítil krást i ve vlastní rodině. Počkal, až nikdo nebude doma a z bytu rodičů odnesl reproduktory a různé drogistické zboží. I tyto věci se mu podařilo zpeněžit. Do bytu se vrátil následující den a sebou vzal oděvy, fotoaparát a další věci, které prodal. Kradl i přesto, že byl v loňském roce odsouzen za majetkový delikt. Část odcizených věcí byla policií zajištěna. Obviněný, který způsobil celkovou škodu ve výši 30 tisíc korun, je stíhán na svobodě.

Ukradené krémy prodával na ulici
Mostecká policie minulý týden obvinila z trestného činu krádeže 59 letého muže z Mostu. Ten si zřejmě oblíbil nákupy bez peněz. Dvakrát zašel do jedné drogerie v Mostě, kde odcizil nejprve 10 balení krémů Loréal za 3 500 korun. Z prodejny pak utekl. Do prodejny přišel za týden znovu a odcizil 15 krémů téže značky za 5 600 korun. Při útěku byl sice pronásledován prodavačkou, ta ho však nedohonila. Odcizenou kosmetiku prodával náhodně na ulici nebo v restauraci za babku. V jiné drogerii v Mostě do igelitek uložil různé zboží v celkové hodnotě 27 tisíc korun a hodlal prodejnu bez zaplacení opustit. Byl zadržen pracovníkem ostrahy, kterého při zadržení udeřil do ramene. Lapka si zřejmě z obvinění nic nedělal. Krást se vydal i tuto neděli. Navštívil obchodní centrum v Mostě a v obchodě s oděvy si vyhlédl zimní bundu, se kterou se bez zaplacení vydal k východu. Tam ho zadrželi pracovníci prodejny a předali ho policii. Pachatel byl obviněn a umístěn do policejní cely s podnětem na uvalení vazby. Muž, který byl již v roce 2008 za krádež odsouzen, byl nakonec z rozhodnutí soudu propuštěn na svobodu.

Vztek si vylil na automobilu
Z trestného činu poškozování cizí věci obvinila mostecká policie 21 letého muže z Mostu. Ten měl v Litvínově v jedné ulici před obytným domem poškodit zde zaparkovaný osobní automobil tovární značky Ford. Do vozidla měl kopat a poškodil přitom přední a zadní dveře a zpětné zrcátko. Na vozidle měl obviněný způsobit škodu ve výši téměř 10 tisíc korun. Vozidlo si nevybral náhodně. Majitele auta dobře znal a protože měl na něho vztek, auto mu poničil. Obviněný je stíhán na svobodě.  

Lapka vlezl do bytu v pečovatelském domě
Mostečtí kriminalisté obvinili z trestného činu krádeže vloupáním do bytu v Mostě 38 letého muže z Mostu. Ten měl již v září v nočních hodinách vylézt na balkon bytu v prvním patře domu pro seniory. Poté vnikl do bytu, kde zrovna nikdo nebyl a ten důkladně prohledal. Z bytu seniorky odnesl zloděj šperky, mobilní telefon, osobní doklady a také platební kartu. S tou pak u bankomatu provedl výběry finanční hotovosti. Poškozené majitelce tak lapka zanechal v bytě nepořádek a také hmotnou škodu ve výši 18 tisíc korun. Policie obvinění muži doručila do vazební věznice, kde je muž od podzimu pro rozsáhlou majetkovou trestnou činnosti, které se na Mostecku dopouštěl. Odcizené věci kriminalisté již nezajistili.

Odcizil klíčky a poté i automobil, skončil ve vazbě
Mostecká policie obvinila z trestného činu krádeže a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění 26 letého muže z Mostu. Ten měl dle policistů minulý týden v Mostě odcizit motorové vozidlo tovární značky Ford. Do vozidla vnikl pomocí klíčů, které odcizil majiteli vozidla při jedné návštěvě u něj v bytě. Vozidlo údajně prodal neznámému muži na Teplicku. Automobil řídil, i když sám není držitelem řidičského oprávnění. Poškozenému majiteli způsobil škodu ve výši 163 000 korun. Poškozený přišel i o mobilní telefon, který si ve vozidle ponechal. Policejní komisař obviněného zadržel v policejní cele a podal podnět na uvalení vazby. Tam byl obviněný ještě včera policií eskortován. Policisté odcizený vůz vypátrali a zajistili ho.

Řidiči si dal drogu a pak řídil
Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky obvinila mostecká policie 23 letého muže z jedné obce na Mostecku. Obviněný měl řídit osobní automobil ve stavu vylučujícím způsobilost. To zjistili policisté při silniční kontrole, když u řidiče provedli test na zjištění užití návykových látek, který byl pozitivní. Řidič se na základě výzvy policistů podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Z výsledků rozboru krve byla zjištěna přítomnost metamfetaminu, což svědčí o užití drogy pervitinu obviněným před jízdou.

Kapsáři o sobě dávají vědět, hlídejte si své věci!
Další případ krádeže na osobě šetří mostečtí policisté. I v tomto případě se obětí trestného činu stala žena z Mostu. Mostečanka včera nakupovala v nákupním centru v ulici Rudolická v Mostě. V obchodě byla kolem 15 hodiny a bohužel si svoji kabelku zavěsila na nákupní vozík. Svoji pozornost však zřejmě věnovala více nabídce zboží, protože ji neznámý lapka o kabelku v nestřeženém okamžiku připravil. Poškozená tak přišla o mobily, platební karty, finanční hotovost a osobní doklady, vše v celkové hodnotě 17 tisíc korun. Případ krádeže šetří policisté mosteckého obvodního oddělení.

Chodec šel mimo přechod
Mostecká policie šetří dopravní nehodu, ke které došlo včera kolem 20.40 hodiny. V ulici ČSA vstoupil náhle do jízdní dráhy řidiči osobního vozidla tovární značky Seat 57 letý chodec mimo přechod pro chodce, který šel ve směru od tamní restaurace. Muž byl vozidlem sražen na komunikaci a utrpěl lehké zranění. Byl převezen do nemocnice. U řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní. Pozitivní dechovou zkoušku na alkohol měl chodec. Hmotná škoda na vozidle nevznikla. Míra zavinění je předmětem šetření dopravní policie.
 

vytisknout  e-mailem