Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl hosta v baru

CHOMUTOV - Návštěvník přišel o svůj mobilní telefon, Rozbité dveře, Bez bazénu i bez peněz.... 

Telefon z bundy
Z krádeže mobilního telefonu je podezřelý 36letý muž z Jirkova. Při své prosincové návštěvě baru v centru okresního města sebral poškozenému z odložené bundy přístroj v hodnotě 4800 korun. Uvedeného jednání se dopustil, ačkoli byl za majetkový trestný čin odsouzen Okresním soudem Chomutov v roce 2012. Krádež vyšetřuje policie.

Rozbité dveře
Chomutovští policisté vyjížděli minulý týden do Revoluční ulice, kde došlo k výtržnosti. 21letý mladík z Jihlavy zde rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do baru. Majitel upřesnil, že oprava bude stát nejméně 3 tisíce korun. Provedená dechová zkouška u muže prokázala, že jednal pod vlivem alkoholu. Přístroj naměřil 1,04 promile. Policisté sdělili muži podezření z výtržnictví.

Bez bazénu i bez peněz
Policisté z Klášterce nad Ohří přijali oznámení od místního občana. Ten při své výpovědi uvedl, že před nějakou dobou uzavřel s mužem ve věku 32 let a 30letou ženou z Teplic smlouvu o díle na dodání bazénu a příslušenství. Za tímto účelem pak následně zaslal jako zálohu požadovaných téměř 191 tisíc korun na účet jmenovaných. Po nějaké době však došlo k ukončení komunikace mezi zúčastněnými, dvojice bazén nedodala a peníze nevrátila. Jejich jednání policisté vyhodnotili jako podvod.

Alkohol a bez řidičáku
26letý muž z okresního města je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. S vozidlem Škoda Felicia jel v Jirkově ulicí Jezerská. Po zastavení hlídkou dopravních policistů byl podroben dechové zkoušce. Ta byla tentokrát pozitivní, přístroj muži naměřil 1,24 a 1,31 promile. Sám řidič mužům zákona přiznal, že vypil několik desetistupňových piv a několik deci vína. Kromě toho nemohl předložit ke kontrole řidičský průkaz. Následná lustrace prokázala důvod – muž nikdy nebyl vlastníkem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu.

Do restaurace pro cigarety
18letý mladík z Radonic je podezřelý z vloupání do místní restaurace. Vnikl do skladu pohostinství a z místa odnesl 60kusů krabiček cigaret různých značek. Svým jednáním způsobil celkovou škodu dosahující částky téměř 12 tisíc korun. Muži bylo sděleno podezření z krádeže, skutek nadále vyšetřují policisté ze Března.

Podivný nájemník
Majitelka bytu v Klášterci nad Ohří se obrátila na místní oddělení policie a oznámila jednání 25letého podnájemníka. Ten z bytu postupně odnesl na dosud nezjištěné místo část vybavení bytu. Kromě toho další nábytek a zařízení poškodil. Celková škoda se tak vyšplhala na 106 tisíc korun. Muž byl zadržen, je podezřelý ze zpronevěry a poškození cizí věci.

12. ledna 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem