Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl indisponovaného mladíka

MOST - Prý také zjišťoval, zda je v pořádku; Chtěl po řidiči autobusu, aby ho odvezl na nádraží 

Několikrát trestaný 23letý muž z Mostu opět kradl. Minulý týden časně ráno krátce před 04. hodinou procházel centrem Mostu, když si všiml na zemi sedícího mladíka. Nejprve prý zjistil, zda je mladík v pořádku. Posléze ho však více zaujal mobil, který měl ležet vedle mladíka na zemi. Poté mu odcizil i pouzdro, které našel v kapse neznámého. Pak se snažil údajně mladíka postavit na nohy a nakonec ho nechal na místě. Cestou podrobil prohlídce pouzdro, ve kterém objevil doklady, platební kartu a stravenky. Nechal si mobil a stravenky a ostatní věci měl zahodit do křoví poblíž divadla. Lupu si však dlouho neužil. Nedaleko místa činu ho přistihla policejní hlídka a odcizené věci u něj zajistila. Poškozenému mladíkovi byl vrácen mobil a stravenky. Ostatní věci se nenašly. Poškozený si na incident nepamatuje. V době, kdy šel večer domů z baru, měl okno. Až doma zjistil, že byl okraden. Škodu vyčíslil na částku 3 400 korun. Policejní inspektor mostecké policie 23letému Mostečanovi sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Mladík chtěl, aby ho autobus zavezl na nádraží

Nepochopitelně si počínal zatím neznámý mladý muž. Ten v Mostě přistoupil do autobusu městské hromadné přepravy, který jel ve směru na sídliště a má konečnou nad čerpací stanicí Shell. Muž autobusem cestoval v sobotu odpoledne a na konečné stanici byl jediným cestujícím. Místo, aby vystoupil, přišel k řidiči a řekl mu, aby ho odvezl na nádraží. Řidič mu vysvětlil, že je na konečné a musí vystoupit. To se ale neznámému nelíbilo. Opakovaně řidiče žádal, aby ho dopravil na nádraží. Když neuspěl, tak muži za volantem nečekaně uštědřil ránu pěstí. Poté vyběhl předními dveřmi, které byly otevřené, a utíkal do kopce směrem k sídlišti Liščí Vrch, kde zmizel. Napadený utrpěl předběžně lehké zranění, se kterým byl převezen sanitou do nemocnice k ošetření. Případ je mosteckou policií šetřen zatím jako přestupek proti občanskému soužití. Po pachateli policie pátrá.


 

Byl topenář pravý, nebo šlo o podvodníka

Mostecká policie šetří případ, který se stal v sobotu o víkendu. V dopoledních hodinách zazvonil u dveří starší ženy neznámý muž, který uvedl, že je topenář a jde před výměnou zkontrolovat měřiče na tepelných tělesech. Žena neznámého pustila do své domácnosti. Muž chodil po pokojích, označoval měřiče a poté ženě sdělil, že mu má dát tisíc korun zálohy. Ta jí bude následný den vrácena poté, co budou vyměněny měřiče. Žena byla muži stále nablízku, po bytě chodila s ním a prozřetelně mu žádné peníze nedala. Zdál se jí podezřelý, stále se v bytě rozhlížel. Muž jí řekl, že je jediná z domu, kdo zálohu nedal. Paní však posléze zjistila, že u sousedů žádný topenář nebyl. Policie nyní prověřuje, zda šlo o skutečného topenáře, či do bytu přišel podvodník, který chtěl seniorku připravit o peníze.


 

Zraněného řidiče převezl vrtulník

Dopravní policisté vyšetřují nehodu, který se stala v neděli odpoledne na silnici I/28. Řidič osobního vozidla jel po silnici ve směru od obce Bělušice ke křižovatce na Bílinu. Na přímém úseku z dosud nezjištěných příčin vjel vpravo ve směru jízdy a sjel do příkopu. Následně vyjel opět na komunikaci, kde dostal smyk, a vozidlo se převrátilo na střechu. Poté zůstalo stát na pravém boku v levém jízdním pruhu. Při nehodě cizinec utrpěl předběžně těžké zranění a z místa byl vrtulníkem transportován do ústecké nemocnice. Na vozu vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun. Dechová zkouška u řidiče nebyla z důvodu zranění provedena.


 

Zloděj vybílil sklep

Neznámý pachatel se o víkendu vloupal v centru města Mostu do obytného domu. Poté v suterénu vnikl násilím do uzamčené sklepní kóje, ze které odcizil dva páry lyží, dvě vrtačky, dvě brusky a další nářadí. Poškozený majitel, který krádež zjistil v sobotu večer, případ ohlásil mostecké policii a hmotnou škodu odhadl na částku 40 tisíc korun.


 

Při tanci přišel o peněženku, následně i o bundu

Nepříjemné překvapení čekalo jednoho mladého muže z Mostu. O víkendu byl na diskotéce v Neprakta klubu. Když tančil, měl v zadní kapse kalhot svoji peněženku. Neznámý lapka využil situace, kdy na parketu bylo hodně osob, a mladíkovi peněženku z kapsy nepozorovaně vytáhl. Krádež poškozený zjistil při odchodu z podniku. Chtěl si vyzvednout v šatně bundu a žeton měl v peněžence. Přišel o peněženku, doklady, platební kartu, peníze a nakonec i o bundu, kterou neznámý zloděj z šatny při odchodu vyzvedl na žeton, který našel v portmonce. Poškozený vyčíslil škodu na částku dva tisíce korun a krádež oznámil mosteckým policistům.


 

Až do roku 2014 nesmí řídit, zákaz porušil

Policejní inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 23letému muži z obce na Litvínovsku. Policejní hlídka ho kontrolovala v Mostě v ulici Rudolická při řízení osobního vozidla. Kontrolou policisté zjistili, že řidič má od okresního soudu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od roku 2010 až do října roku 2014. Další jízdu policisté řidiči zakázali.


 

Hledač v lese našel dělostřelecký granát

Hamerští policisté vyjížděli v sobotu dopoledne k ohlášenému nálezu neznámé munice. Na místě se nacházel oznamovatel, který v lesnatém porostu za obcí Mníšek nalezl pomocí detektoru kovů neznámý předmět připomínající munici. Policisté místo zabezpečili a přivolali pyrotechnika. Ten ohledáním předmětu určil, že jde o dělostřelecký granát ráže 75mm a munici odvezl k následné likvidaci.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 26. března 2012

vytisknout  e-mailem