Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradl o peníze vlastní prababičku

NÁCHODSKO – Sebral i pytlíčky s nápisem „na pohřeb“ a „na uhlí“  

 

peníze1.jpgIlustrační foto

Zkráceného přípravného řízení i brzkého potrestání se dočkal 18letý nezdárný pravnuk seniorky z Broumovska.

Za návštěvu s možností přespání se jí pravnuk, žijící na Rychnovsku, odvděčil krádeží jejích životních úspor. Prababičce v době od čtvrtka 11. do pátku 12. 2. 2016 vzal z úkrytu v ložnici bankovky uložené v papírových sáčcích, celkem 100.000 korun. Neušetřil ani sáčky s nápisy „na pohřeb“ a „na uhlí“. Stará paní záhy objevila, že úspory zmizely a krádež ohlásila na policii.

Když se mladík doslechl, že se na krádež přišlo a že ho policie hledá, přišel se po několika dnech sám přihlásit na policejní stanici. Těžko říci, zda důvodem bylo jeho tíživé svědomí, nebo skutečnost, že mu z odcizených peněz zbylo už jen pár drobných.

Nic nezapíral a ke krádeži se přiznal. Uvedl, že během několika dní všechny prababiččiny peníze utratil za zábavu, ubytování a jídlo. V současnosti nezaměstnaný mladík dodal, že jednal v nějakém zkratu a že svého činu lituje. Prababičce se bude prý snažit způsobenou škodu nahradit.

Policie s ním zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin krádeže a v pátek 19. 2. 2016 mu náchodský okresní soud vyměřil trest, podmíněné odsouzení k odnětí svobody s nutností nahradit veškerou způsobenou škodu. A teď už zůstává jen na mladíkovi, jestli své pokání myslel vážně a zda své setrvání na svobodě využije k nápravě.

por. Mgr. Eva Prachařová
22. 2. 2016 v 12:40

vytisknout  e-mailem