Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl prarodiče

LOUNY - Odcizil jim pokladnu s doklady a penězi. 

Povedený vnuk se vyklubal z 28letého muže z Lounska. V minulých dnech odcizil z domu, kde bydlí jeho prarodiče, příruční pokladnu s pánskou peněženkou, doklady, platební kartou, finanční hotovostí a dalšími věcmi. Svým jednáním jim způsobil škodu za 8 tisíc korun. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu podle trestního zákoníku až dvouletý trest odnětí svobody.

Za nehodu padlo obvinění

Několik měsíců vyšetřovali policisté dopravní nehodu, k níž došlo 9. května minulého roku u obce Očihov na Podbořansku (více zde). Tehdy se na silnici I. třídy č. 27 střetly osobní vůz s motocyklem poté, co 75letý řidič fabie nedal na křižovatce přednost protijedoucímu motorkáři. Při nehodě utrpěl 39letý motocyklista (cizinec) vážné zranění a letecky byl přepraven do nemocnice. Kromě jiných poranění těžkého stupně utrpěl motorkář rozhmoždění levého hlezna a nohy s potrháním měkkých tkání a lékaři mu museli končetinu v dolní části bérce amputovat. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil v těchto dnech řidiče fabie pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta. Je vyšetřován na svobodě.

Recidivista páchal další skutky

Třiatřicetiletému muži ze Žatce sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže, neboť se nepoučil z předchozí trestní minulosti a dál páchal majetkovou kriminalitu. Uvedený recidivista, v minulosti již soudně trestaný, má svém kontě další krádeže. Například odcizil zboží v jedné prodejně drogerie v Žatci, čímž způsobil škodu za 1 585 Kč. V další prodejně zkoušel ukrást čokolády v hodnotě 729 Kč. Dále ze společné chodby jednoho obytného domu v Žatci odcizil automatickou pračku v hodnotě 1 000 Kč a na svědomí má i krádež vzduchových válců z nákladních vagónů na vlakovém nádraží v Žatci ve výkupní hodnotě 541 Kč. Nejprve byly tyto uvedené skutky šetřeny jednotlivě jako přestupky, ale následně byly sloučeny a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení. Podezřelý byl po provedených úkonech propuštěn na svobodu. Pokud soud uzná jeho vinu, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři roky.

Zloděj kradl ve firmě

Policisté šetří krádež peněz z pokladny jedné firmy na Lounsku. Dosud nezjištěný pachatel se násilným způsobem dostal do unimobuňky sloužící v areálu firmy jako kancelář, a poté z kovové pokladny odcizil finanční hotovost a daňové doklady. Poškozené firmě tím způsobil škodu přesahující 50 000 Kč. Policisté již na případu pracují, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 20. února 2014

 

 

vytisknout  e-mailem