Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl příbuznou

MOST - Připravil ji o peníze i auto; Ustlal si v cizí posteli a další zprávy 

Mezibořští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže, pokusu krádeže a zpronevěry 29letého muže z Litvínova. Ten měl své příbuzné v jedné obci na Litvínovsku zpronevěřit finanční částku ve výši 40 tisíc korun, která byla určena na úhradu nájemného poškozené za dobu devíti měsíců. Kromě toho měl podezřelý z účtu poškozené odcizit další peníze ve výši 17 tisíc korun a dalších 48 tisíc se pokusil vybrat z bankomatů, což se mu nepodařilo. Navíc své příbuzné zpronevěřil i její osobní automobil. Policii uvedl, že vůz nechal pro poruchu odstavený na Teplicku, kde ho asi po týdnu našel rozebraný. V bytě poškozené pak měl odcizit i různé zařízení a šperky v hodnotě 31 tisíc korun. Muž své příbuzné napáchal celkovou škodu ve výši 158 tisíc korun. Peníze ani věci policisté již nezajistili.
 
Lup nenesl daleko
Policejní komisař mostecké policie zahájil trestní stíhání 36 letého muže z Litvínova a obvinil ho z trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Obviněný měl v listopadu v jednom obytném domě vniknout v suterénu násilím do dvou sklepních kójích, poté co překonal zámky. Asi se mu nic nehodilo, protože nic neodcizil. Nahlédl do jiné, kde objevil krabice s botami a barvy, vše v hodnotě jedenácti tisíc korun. Ty pak přemístil na stejném místě do sklepa své přítelkyně, u které bydlí. Tam byla část lupu nalezena. Policie obviněného muže, který byl v loňském roce odsouzen pro pokus trestného činu krádeže, stíhá na svobodě.

Jedna osoba v listopadu zemřela
V měsíci listopadu se na silnicích mosteckého regionu stalo 71 dopravních nehod. Při nich bylo pět osob tězce zraněno, 18 lidí vyvázlo s lehkým zraněním a jeden účastník utrpěl zranění smrtelné. Hmotné škody dosáhly částky téměř 4 miliony korun. Dva řidiči se před jízdou napili alkoholu. Největší počet nehod policie řešila v Mostu - 32, v Litvínově dopravní nehodu oznámilo 17 řidičů. V obci dopravní policisté vyjížděli k 54 dopravním kolizím, 17 střetů v dopravě bylo mimo obec. Nejčastější příčinou nehodovosti byl způsob jízdy, překročení stanovené rychlosti a nedání přednosti. V deseti případech došlo ke střetu vozidla s chodcem. Nejvíc nehod policie evidovala v pondělí - 14, nejméně střetů se událo v sobotu - 4.  Kritický čas pro řidiče je zřejmě doba mezi 14-16 hodinou, nejklidnější bylo mezi 22 a půlnocí. Od 8 dopravních nehod řidiči ujeli.

Z domku odnesl nářadí a rádio
Zahradní domek v jedné obci na Litvínovsku navštívil neznámý poberta. Ten se nejprve dostal na pozemek rodinného domu a tam se pak násilím vloupal do zahradního domku. Odtud odnesl nářadí a radiopřijímač. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku 45 tisíc korun. Případ trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody šetří hamerští policisté a po pachateli nyní pátrají.

Přes balkon do bytu
Z trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody obvinil policejní komisař mostecké policie 23 letého muže z Mostu. Ten měl začátkem prosince v odpoledních hodinách vniknout na balkon jednoho bytu v panelovém domě na sídlišti Zahradní v Mostě. V bytě měl obviněný odcizit DVD a televizor. Odcizené věci pak prodal. Poškozenému majiteli zanechal škodu v výši 2 500 korun. Obviněný pachatel je stíhán na svobodě.

Ubytoval se v cizím
Střechu nad hlavou si hledal 25 letý muž z Mostu. Zavítal přitom do jedné mostecké zahradní kolonie. Tam si v polovině listopadu vyhlédl poslední chatku v řadě. Přelezl plot a následně se oknem násilím vloupal dovnitř. V chatě přebýval několik dní. Hladem netrpěl, protože tam našel i jídlo, které během pobytu konzumoval. Do svého nového obydlí přicházel většinou za tmy, ráno ho opouštěl. Při definitivním odchodu měl z chaty odcizit set topbox a různý alkohol v hodnotě 1 300 korun. Odcizené věci již policie nezajistila. Policie pachatele obvinila z trestného činu krádeže a stíhá ho na svobodě.   

Tři kontejnery shořely
Neznámý poberta zapálil tři kontejnery. Dva hořely ve středu kolem 22 hodiny v ulici Václava Talicha v Mostě. Ani ne za deset minut ve stejný den v ulici Komořanská shořel další plastový kontejner. Poškozená firma zabývající se odpady utrpěla škodu ve výši 22 tisíc korun. Případ trestného činu poškozování cizí věci šetří policisté obvodního oddělení a po žháři pátrají.
O plastový kontejner přišel jeden velkoobchod se spotřební elektronikou. Ten stál volně u litvínovské prodejny, když ho zřejmě v noci ze středy na čtvrtek někdo odvezl. Poškozená firma odhadla škodu na sedm tisíc korun. Případem trestného činu krádeže se zabývají policisté z litvínovského obvodního oddělení.

Někteří řidiči zákony ignorují
Tři řidiči včera porušili zákon tím, že řídili svá motorová vozidla. V obci Liběšice policejní hlídka přistihla 33 letého muže, který jel se svým vozidlem značky Audi. Má vyslovenou blokaci řidičského oprávnění a je veden jako neřidič. Na vozidle měl propadlou STK, starou dva roky. Neměl ani doklad o povinném ručení. Policie muži sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Stejně skončil i řidič osobního vozidla Škoda, kterého kontrolovali policisté hlídkové služby v Litvínově. Řidič není vlastníkem řidičského průkazu a přesto řídil. I on je šetřen ve zkráceném přípravném řízení pro stejný trestný čin.
Blokaci řidičského oprávnění má i 27 letý muž z Litvínovska. Toho policie kontrolovala v místě jeho bydliště v jedné obci při řízení Fiata a šetřením zjistila, že řidič je veden jako neřidič. Je podezřelý ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem