Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl prodavačku

LOUNY - Za přečin krádeže byl již dříve odouzen. 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z přečinu krádeže 47letému muži z Teplic, který v jedné lounské prodejně potravin připravil lstí prodavačku o peníze. Při placení drobného zboží předložil obsluze bankovku v nominální hodnotě 1 000 Kč, přičemž jej prodavačka požádala o menší hotovost. Muž však požadoval rozměnění tisícikoruny a v nestřeženém okamžiku bankovku ukryl zpět do kapsy. Prodavačka v domnění, že tisícikorunu převzala, mu ji rozměnila na menší bankovky a dotyčný poté zaplatil drobnými mincemi. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl v letošním roce za trestný čin krádeže již odsouzen Okresním soudem v Litoměřicích. Po provedených úkonech byl podezřelý propuštěn na svobodu.

Zlodějka - recidivistka opět kradla v zahradách

Na oplocený pozemek jedné zahrady v Dobroměřické ulici v Lounech vnikla z neděle na pondělí 25letá žena z Lounska. Odcizila elektrické stojanové čerpadlo, železný rošt, železné trubky a rohož z pozinku, vše v hodnotě 4 900 Kč. Věci následně zpeněžila ve sběrných surovinách. Ve zkráceném přípravném řízení jí policisté sdělili podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Ve středu dopoledne vnikla na pozemek další zahrady v kolonii Na Losech v Lounech. Když se pokoušela o krádež železného rámu pracovního kolečka, byla přistižena policejní hlídkou. Uvedených skutků se dopustila i přesto, že v únoru letošního roku již byla za krádeže Okresním soudem v Lounech pravomocně odsouzena a potrestána a za poslední týdny ji policisté ohledně podobných krádeží šetřili opakovaně.

Kradl stromy

Dosud neznámý pachatel řádil v lesním porostu pod vrchem Svinky v katastru obce Kozly. V minulých dnech vytěžil a odcizil deset vzrostlých buků v hodnotě 19 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po pachateli pátrají.

Požár v Tuchořicích

V úterý navečer vyjížděli policisté a hasiči k požáru obytného domu v Tuchořicích. Oheň vznikl poté, co jeden z nájemníků manipuloval při kouření cigarety s otevřeným ohněm, přičemž došlo k zahoření prádelního koše a následně se požár rozšířil i na dřevěné schodiště a další interiér budovy. Kuřák tak svým počinem bezprostředně ohrozil nejméně 40 osob, z nichž dvě museli hasiči vyprostit oknem za pomoci hydraulické plošiny. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na nejméně 100 000 Kč. Věc je v dalším šetření lounských policistů.   

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 15. května 2014

vytisknout  e-mailem