Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okradl seniorku

Písek – Hledáme svědky události. 

Pátráme po zloději, který v době krátce po půl desáté hodině dopolední pondělí dne 7. září 2020 okradl seniorku. Stalo se tak v prostoru křižovatky ulic 17. listopadu a Za Gymnáziem v Písku. Zloděj zaměstnal seniorku dotazem, kde se dá v okolí zaparkovat a v nestřeženém okamžiku jí z pojízdného chodítka pro invalidy odcizil zde zavěšenou kabelku. Seniorka tak přišla o svůj mobilní telefon značky Nokia, osobní doklady včetně průkazu ZTP, peněženku s finanční hotovostí, platební kartu, dioptrické brýle a klíče. Svou hmotnou škodu odhadla na částku 2 200 korun, ostatní starosti a problémy nepočítaje.

K popisu pachatele pouze uvedla, že se jednalo o muže ve věku asi 35 let, světlé pleti, mluvícího lámanou češtinou. Na hlavě měl mít blíže neurčenou čepici.

Žádáme tímto každého, kdo se v dané době v prostoru uvedené křižovatky nacházel a mohl si všimnout muže, který seniorku, pohybující se pomocí chodítka pro invalidy oslovil a následně okradl, případně mohl mít s tímto mužem obdobnou zkušenost, aby své informace předal policistům píseckého obvodního oddělení na jejich služebně či cestou telefonní linky číslo 974 235 700. Děkujeme.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

10. září 2020

vytisknout  e-mailem