Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Okradl seniorku o sto tisíc

BLANSKO-VYŠKOV: Hledáme svědky, kteří si všimli podvodníka. 

  Důvěřivost se nevyplatila pětasedmdesátileté ženě z Bučovic na Vyškovsku. V pátek 13. dubna dopoledne se jí ozval telefonicky muž, který jí tvrdil, že její příbuzný měl nehodu a potřebuje od ženy sto tisíc korun, aby mohl vyřešit škodu. Žena telefonátu uvěřila a volajícímu tedy odsouhlasila, že peníze připraví a že si pro ně může přijít. Pak, krátce před polednem, 100 tisíc korun, které měla doma našetřené, předala před domem muži, který si pro ně přišel. Později se však ukázalo, že se jednalo o podvod. Příbuzný ženy neměl žádnou nehodu, peníze nepotřeboval a ani pro ně nikoho neposlal.

     Policisté tedy v současné době pátrají po muži, který ženu připravil o penízev hodnotě 100 tisíc korun. Měl být asi 175 - 180 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, ve věku kolem 30 let. Na sobě měl oblečené šedé kalhoty a tmavě šedou bundu, na hlavě hnědou kšiltovku.

    Pomoci nám mohou případní svědci, kteří si muže odpovídajícího popisu všimli, když se pohyboval v pátek 12. dubna 2013 mezi 11 a 12 hodinou dopoledne v Bučovicích v ulici Vinohradské. Každý poznatek může kriminalistům pomoci s identifikací pachatele. Zavolat nám můžete buď na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo případně také vyškovským kriminalistům na telefon 974 639 320.

   Zejména starším lidem pak doporučujeme, aby si na podobné podvodníky dávali pozor. Zásadou by pro ně mělo být nevěřit nikomu, koho neznají, ať už o sobě tvrdí cokoliv. Také je důležité neznámým lidem nedávat žádné peníze, nerozměňovat jim je na jejich žádost nebo jakkoliv umožnit těmto lidem, aby si zjistili, že peníze mají a případně kde.

   por. Mgr. Iva Šebková, 15.4.2013

vytisknout  e-mailem