Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl sousedy

TEPLICKO - Kolo dal do zastavárny, pak ho vykoupil zpět; Vykradené garáže... 

Ukradl kolo sousedům

     Z přečinu krádeže byl obviněn 22letý muž, který koncem května odcizil v Košťanech jízdní kolo. Využil toho, že bicykl na chodbě činžovního domu nebyl nijak zajištěn a svým sousedům kolo v hodnotě tři tisíce korun ukradl, následně ho dal do zastavárny v Teplicích a získané peníze utratil.

     Když zjistil, že se přišlo na to, že pachatelem je právě on, kolo s finanční výpomocí otce vykoupil a vrátil ho na místo, kde ho vzal. V minulosti třikrát trestně stíhanému muži, který je v podmínce za předchozí trestnou činnost, hrozí v případě uznání viny až tříleté vězení.

Vykradené garáže

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Řetenicích vloupal do garáže. Po překonání petlice vnikl do řadové garáže, ze které odcizil sadu disků se zimními pneumatikami, celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na třináct tisíc korun.

     O víkendu došlo i k dalšímu vloupání, tentokrát v Újezdečku, kde neznámý zloděj násilím vnikl do garáže, ze které si odnesl dvě sady kol, horské kolo, vestavnou troubu a další věci za přibližně dvacet tisíc korun. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Vloupání do auta

     Autorádio, zesilovač a subwoofer ukradl z osobního auta neznámý zloděj. V Bílině se po překonání zámku vloupal do vozidla, ze kterého si odnesl věci za více jak čtyři tisíce korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí mu za přečin krádeže až dvouleté vězení.

7. 11. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem