Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okradl spícího hosta v baru

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nejdřív si od něj půjčil peníze, pak mu zbytek ukradl. 

 

Devětadvacetiletý muž přišel v úterý 5. srpna dopoledne do baru ve Vlčnově. Sedl si ke stolu za svými známými a popíjel alkohol. Jeden ze známých jej požádal o půjčení peněz. Mladý muž sáhl do peněženky a půjčil mu patnáct set korun. Pili dál a někdy kolem druhé hodiny devětadvacetiletý muž usnul. Na stole před sebou měl položenu svou peněženku a telefon. Po šesté hodině v podvečer se probudil, sáhl po peněžence a zjistil, že v ní není ani jedna bankovka. A to měl v peněžence 14 600 korun! Když se vzpamatoval, zavolal na policii a krádež peněz oznámil.

Na místo vyjeli uherskobrodští policisté, kteří začali zjišťovat, s kým muž seděl u stolu a kdo mohl peníze spícímu hostu z peněženky ukrást. K odhalení pachatele pomohl záznam z bezpečnostní kamery, na němž byl vidět muž, který peněženku ze stolu vzal a po pár minutách ji položil zpět před spáče. Když policisté předvolali podezřelého muže na policii k výslechu, bylo vše jasné. Dvaačtyřicetiletý muž se ke krádeži přiznal. Byl prý tak opilý, že ani neví, proč peníze ukradl. Když toho večera přišel domů, neměl už prý u sebe ani korunu. Část údajně propil a většinu naházel do hracích automatů. Policisté v těchto dnech sdělili dvaačtyřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za kterou zákon ukládá až dvouleté vězení. Podezřelý muž se následně svému známému, kterého okradl, omluvil a celou sumu vrátil.

Okradený muž by dnes možná popravil úsloví „bez peněz do hospody nelez“ na preventivní doporučení „s velkými penězi do hospody nelez (když tam chceš spát)“.


 

11. srpen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem