Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl svou přítelkyni

TEPLICKO - Z účtu jí vybral peníze; Kvůli opilci zastavil vlak; Úvěr nesplácí; Kapsář dopaden... 

Okradl svou přítelkyni

     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý 30letý muž, který připravil o osm tisíc korun vlastní přítelkyni. Bez vědomí a souhlasu poškozené vzal z její peněženky platební kartu, a když našel ve skříni i lísteček s čtyřmístným číselným kódem, šel zkusit štěstí a vybrat peníze. To se mu podařilo, postupně z různých bankomatů vybral z jejího účtu osm tisíc, a když mu volala, že jí na mobil chodí SMS o výběrech, zda o tom něco neví, vše popřel. U výslechu se ale přiznal, že kartu přítelkyni vzal a vybrané peníze pak prohrál na automatech. Pokud případ skončí až u soudu, může to stát v minulosti jednou odsouzeného muže až dva roky svobody.

Kvůli opilci zastavil vlak

     Minulý týden musel u Oldřichova zastavit osobní vlak, protože strojvedoucí spatřil v kolejišti ležícího člověka. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o 55letého muže, kterému naměřili 3,18 promile alkoholu v dechu. Hlídce sdělil, že vypil lahev rumu a asi deset piv a přes koleje si zkracoval cestu domů. Znaven nestřídmým pitím si sedl na kolej, aby si odpočinul a usnul, vzbudil ho prý až zvuk brzdícího vlaku. Strojvedoucí byl naštěstí pozorný a stihl včas zareagovat a zabrzdit dříve, než došlo ke střetu, který by měl fatální následky. Muži, který si ustlal v kolejišti, hrozí za přestupek proti zákonu o dráhách až desetitisícová pokuta.

Úvěr nesplácí

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 22letá žena, která v teplické prodejně elektra uzavřela s poškozenou společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o spotřebitelském úvěru na nákup mobilního telefonu v hodnotě přes 22 tisíc korun. Smlouvu uzavřela s vědomím, že nebude schopná předepsané splátky hradit, neboť v dané době nebyla nikde zaměstnaná a neměla vůbec žádný příjem, proto také sdělila smyšlené údaje o své práci. Měsíční splátky od doby poskytnutí úvěru naplatí, teď jí hrozí soud a až dvouleté vězení.

Kapsář dopaden

     Policisté obvinili z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 32letého recidivistu. Je podezřelý, že koncem května v bílinském supermarketu přistoupil k ženě, která chvilku předtím vybrala peníze z bankomatu, a z kabelky pověšené přes rameno jí odcizil peněženku. Okradená v ní měla finanční hotovost přes čtrnáct tisíc, přišla také o platební karty. V minulosti devětkrát odsouzený muž svou vinu popírá, nicméně důkazy, které policisté zajistili, postačily k zahájení jeho trestního stíhání. Pokud jej soudce uzná vinným, může ho poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Auto zůstalo bez kol

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který z auta zaparkovaného v Trnovanech odcizil všechna čtyři kola. V průběhu noci demontoval z vozidla VW Golf kola z lehkých slitin, majiteli způsobil zloděj škodu dvacet dva tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

1. 9. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem