Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl ženu na parkovišti

TEPLICE - Lapka už byl dopaden; Povedený syn....  

Lapka z Bíliny dopaden
     Policisté dopadli zloděje, který v polovině května kradl na parkovišti u bílinského supermarketu. Třicetiletý muž otevřel přední dveře osobního vozidla, ve kterém seděla poškozená a ze sedadla spolujezdce jí odcizil odloženou kabelku s mobilním telefonem a doklady. Celková škoda přesáhla 9 tisíc korun, pachateli, který kradl již v minulosti, hrozí za přečin krádeže trest odnětí svobody až na tři léta.
 
Povedený syn
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 22letému muži, který okradl svou matku. Z jejího domu odcizil litinový radiátor a železná dvířka od kotle, jejichž hodnota byla vyčíslena na jeden tisíc korun. Vzhledem k tomu, že byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen, bylo jeho jednání kvalifikováno jako trestný čin, za který mu hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Zloději kradou víka kanálů
     Krádeže kanálových vpustí na silnicích nejenže znepříjemňují cestování řidičům, ale také ohrožují bezpečnost a plynulost silničního provozu. Svůj díl na tomto problému mají i pracovníci výkupen druhotných sběrných surovin, kde víka kanálů z větší míry končí. Jen za poslední měsíc policisté v okrese Teplice evidují hned 6 případů krádeží kanálových vpustí. Čtyři z těchto skutků byly kvalifikovány jako přestupky, ve dvou případech škoda přesáhla částku 5 tisíc korun a policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Pokud jsou pachatelé dopadeni, za přestupek jim hrozí až patnáctitisícová pokuta, v případě, že škoda přesáhne pětitisícovou hranici, mohou strávit až dva roky ve vězení.
 
Zmizela nafta za 10 tisíc
     Pohonné hmoty za více jak deset tisíc korun odcizil dosud neznámý pachatel v Oldřichově na Teplicku. Zloděj překonal uzamčené víčko palivové nádrže zaparkovaného nákladního vozidla a z této odčerpal přibližně 280 litrů motorové nafty. Policisté věc prošetřují jako přečin krádeže.
 
 
Teplice, 24. 8. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email:
pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem