Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradla důvěřivého seniora

TEPLICKO - Pod záminkou pomoci se vloudila do cizího bytu; Porušoval pravidla vykázání... 

Okradla důvěřivého seniora

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody se bude před soudem zodpovídat 42letá žena, která je podezřelá, že okradla seniora z Teplic. V minulosti 11krát odsouzená žena muže oslovila na zastávce MHD s nabídkou, že mu pomůže s nákupem a odjela s ním autobusem do jeho bytu, kde nákup uklidila do ledničky. Během krátké přítomnosti v bytě mu měla odcizit několik krabiček cigaret.

     O tři dny později zaklepala na dveře jeho bytu, a přestože si nepřál, aby šla dovnitř, do bytu vešla a začala uvnitř uklízet a to i přes opakované výzvy, aby odešla. Následně senior zjistil, že mu z nočního stolku zmizelo osm tisíc korun. Muže opět navštívila po několika dnech a scénář se opakoval, tentokrát ale z bytu odešla, když jí majitel pohrozil, že zavolá policii. Žena je vyšetřována na svobodě, v případě uznání viny jí hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Porušoval pravidla vykázání

     Kvůli opakovanému porušování pravidel vykázání podle zákona o policii a navíc i z důvodu porušení předběžného opatření zákazu vstupu do bytu užívaného jinou osobou vydaného okresním soudem policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 26letému muži z Teplicka.

      Je podezřelý, že opakovaně chodil do bytu své matky, ačkoliv byl z těchto prostor vykázán a zdržovat se v bytě a jeho okolí mu zakázal i soud. Muž, který byl z bytu vykázán kvůli násilnému jednání, kterého se dopouštěl vůči své matce, je trestně stíhán na svobodě, v případě uznání viny mu v krajním případě hrozí až dvouleté vězení.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo v době od 14:00 do 18:00 hodin dne 7. ledna 2022 v Teplicích u Tržního náměstí, v podjezdu od ulice Revoluční u domu č. p.873/1. Neznámý řidič měl poškodit pravý bok zaparkovaného vozidla Škoda Octavia šedé barvy a následně z místa dopravní nehody odjet, aniž by splnil povinnosti dané zákonem při účasti na dopravní nehodě.

      Od nehody ujel i řidič, který měl v době od 8:30 do 10:10 hodin dne 13. ledna 2022 v Duchcově, ulici Havířská u domu č. p. 623/14 poškodit levý bok zaparkovaného vozidla Ford Mondeo šedé barvy.

     Pátráme také po řidiči, který v době od 8:00hodin dne 18. ledna do 9:00 hodin dne 19. ledna 2022 v Dubí, ulice Novosedlická u výjezdu z firmy Union Lesní Brána (u požární nádrže) poškodil sloupek s dopravním zařízením a značením a z místa dopravní nehody odjel.

          Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehod, případně mají k dispozici kamerové záznamy pořízené v době nehod, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

24. ledna 2022, mjr. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem