Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Okradla neslyšící ženu

LIBEREC - Sama přitom používala znakovou řeč. 

Velmi zvláštním případem se zabývají policisté z Obvodního oddělení na Vápence. Mají vypátrat, kdo okradl neslyšící ženu. K události došlo posledního listopadového dne. Na 86letou neslyšící stařenku zazvonila na světelný zvonek neznámá žena. Vůbec se nepředstavila, pouze sdělila, že ji posílá Česká unie neslyšících, aby ji půjčila peníze. Ty prý potřebuje na koupi nábytku. I když neslyšící žena uvedla, že žádné peníze nemá, nakonec po velkém naléhání neznámé ženě půjčila čtyřicet tisíc korun s tím, že jí je v lednu 2011 vrátí.

Žena, která se vetřela do bytu neslyšící stařenky, celou dobu znakovala a žádným průkazem České unie neslyšících se neprokázala. S ohledem na zdravotní handicap a věk oznámila celou záležitost na policejní oddělení příbuzná neslyšící ženy. Okradená stařenka nedokázala "nezvanou návštěvnici" s ohledem na svůj věk popsat, pouze si vzpomněla, že jí neznámá žena uvedla, že musí někam odcestovat vlakem.

Policisté mají nyní nelehký úkol - zjistit a vypátrat ženu, kterou před získáním finančních prostředků nezastavil  věk a ani handicap okradené ženy.
 

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
13. 12. 2010

 

vytisknout  e-mailem