Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Okradla v bytě spícího muže

SOKOLOVSKO – Z kradené platební karty vybrala peníze. 

Policisté z obvodního oddělení v Horním Slavkově sdělili 19leté místní ženě podezření ze spáchání přečinů Porušování domovní svobody, Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a Krádež.

Takového jednání se dopustila v polovině října 2018 v brzkých ranních hodinách v Horním Slavkově. Zde bez užití násilí vnikla do domu, a poté přímo do obývací místnosti bytu, kde spal 67letý muž. Pokoj měla důkladně prohledat a následně z něj odcizit několik věcí. Například ze stolu měla odcizit mobilní telefon, peněženku s osobními doklady a platební kartou, finanční hotovost kolem 1 tisíce korun a zlaté šperky. S lupem pak měla byt opustit. Během cesty k bankomatu měla odhodit nějaké odcizené písemnosti. V bankomatu použila odcizenou kreditní kartu, kde se jí však nedařilo vybrat žádnou finanční hotovost z důvodu špatě zadaného PIN kódu. Z odcizeného mobilního telefonu tak měla napsat synovi okradeného muže, aby poslal zapomenutý PIN kód. Syn v domnění, že mu píše otec, tento PIN na mobil poslal. Toho zlodějka využila a z účtu měla vybrat přes 2 tisíce korun. Kartu následně měla použít i k platbě několika nákupů v různých prodejnách, přičemž zaplatit kartou ani v jednom případě nešlo, neboť již byl zablokovaná.

Celkem tak způsobila škodu kolem 7 tisíc korun. Za uvedené přečiny jí tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
28. 11. 2018

vytisknout  e-mailem