Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okradli důchodkyni

Písek – Během pár minut přišla seniorka o úspory. 

Včera dopoledne přijali policisté oznámení o okradené starší paní (1927) na sídlišti Portyč ve Vinařického ulici. Přibližně v půl deváté kdosi na důchodkyni zazvonil, šlo o ženu, které se chtěla pod vymyšlenou legendou vloudit do bytu ženy. Vymyslela si, že nese peníze od zdravotní pojišťovny. Seniorka podvodnici pustila do bytu a po několika minutách po jejím odchodu zjistila, že jí doma chybí úspory.
 
Podvodnice zřejmě nebyla sama, nechala v bytě otevřené dveře a toho využila spolupachatelka, která do bytu nepozorovaně vnikla a kradla.
 
Podezřelé dvojce žen si všiml svědek a oznámil jejich nestandardní chování před domem městské policii. Vše se však událo během pár minut a dvojice žen usedla do tmavého vozidla v provedení combi a z místa ujela.
 
Mělo jít o dvě ženy ve věku okolo 40 let, obě menší postavy a plnoštíhlé, tmavší pleti. Na hlavách měly zimní čepice. Jedna měla oblečenou světlou kostkovanou bundu a druhá fialovou bundu.
 
Policisté a kriminalisté případ dále prošetřují.
Upozorňujeme širokou veřejnost a především důchodce, buďte ostražití, nedůvěřujte cizím lidem a nikdy si je nepouštějte do bytů!
 
 
 
por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingriošvá, pispisek@mvcr.cz
7. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem