Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Okradli je v podnapilém stavu

NOVOJIČÍNSKO- využili jejich indispozice 

O tom, že příležitost dělá zloděje, se přesvědčila 46letá žena a 63letý muž z Odeska.
Oba poškození mají společné to, že je okradli lidé, kteří využili jejich krátkodobé indispozice způsobené nadměrným požitím alkoholu. Oderští policisté však díky spolupráci s oznamovateli a informací získaných z míst spáchání krádeží zloděje vypátrali.
Poškozená 46letá žena se přivedla do stavu silné podnapilosti a ve chvíli kdy nebyla schopna ovládat své tělo, usnula na chodníku v Odrách. Lidé ze sousedství si všimli, jak bezvládně leží a cizího muže, který jí prohledává tašku, něco z ní bere a odchází. Ihned přivolali policisty, kteří zjistili, že je v silně podnapilém stavu vyžadující lékařské vyšetření a také to, že jí neznámý muž odcizil osobní doklady a víno, které měla v tašce při sobě.
Druhým okradeným je 63letý muž, který si až doma po cestě taxíkem z baru v Odrách uvědomil, že mu chybí peněženka s penězi a doklady. Také v tomto případě byl následně zloděj zjištěn.
V prvém případě je zlodějem 57letý několikrát trestně stíhaný muž bez trvalého místa bydliště, který jednal s jasným cílem zajistit si prospěch pro sebe bez snahy pomoci druhému. Odcizené věci použil pro svou potřebu.
V druhém případě okradl poškozeného další host baru, který mu pomáhal nastoupit do taxíku a při té příležitosti si ponechal jeho peněženku. Tu následně zahodil do potoka a odcizené peníze použil ke hře na výherních automatech.
Oba muži jsou podezřelí ze spáchání přečinu krádež, za což jim hrozí až dva roky trestu odnětí svobody.
 
Nový Jičín 12.8.2015
 
por. Mgr. Petr Gřes
komisař / skupina tisku a prevence / Nový Jičín

vytisknout  e-mailem