Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okradli seniora

Tábor - Chotoviny - Chtěli železný odpad, přitom kradli peníze. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Další případ, kdy se zloději pod lživou záminkou dostali do domu seniora a následně jej okradli, šetří policisté v obci Řevnov na Chotovinsku. Krátce po poledni včerejšího dne oslovili dva muži u jednoho z rodinných domů jeho majitele (78). Ptali se na možnost odvozu železného šrotu. I přes prvotní odmítnutí přemluvili důchodce k tomu, aby se po nějakém nepotřebném odpadu podíval. Senior pečlivě uzamkl svůj dům a s jedním z mužů odešel do prostor stodoly, kde se mohl případný odpad nacházet. Druhý muž měl mezitím odejít připravit vozidlo k naložení nákladu. Když se senior do domu vrátil, zjistil, že uzamčené vstupní dveře jsou vypáčené. Zotvírané skříně a zásuvky u nábytku jasně ukázaly na řádění zloděje. Důchodce přišel o finanční hotovost v řádu několika tisíc korun.
Dle zjištěného popisu by pachatelé měli být ve věku 35 - 40 let. První z mužů byl menší, asi 165 cm vysoké postavy, snědé pleti a krátkých, tmavých vlasů. Oblečen byl do tmavých kalhot a modré bundy. Druhý z mužů byl sportovní, asi 175 cm vysoké postavy, světlé pleti. Oblečen byl do světlejších kalhot a bundy. Na místo přijeli blíže neurčeným, zřejmě dodávkovým vozidlem. Bližší popis se policistům nepodařilo od poškozeného získat.
Policisté tímto žádají každého, kdo mohl včerejšího dne v době kolem poledne v uvedené obci, rovněž i jinde na Chotovinsku, pachatele vidět, případně se s nimi v obdobné situaci setkat, aby své informace neprodleně sdělil místně příslušným policistům Obvodního oddělení Mladá Vožice na lince 974 238 720, případně lince č. 158. Žádáme rovněž každého, kdo by měl důvodné podezření na výskyt takovýchto pachatelů, aby neprodleně o situaci informoval policii na lince č. 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
21. října 2011
 
 
 

vytisknout  e-mailem