Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradli své hostitele

TEPLICE - Pozor na to, koho si zvete do bytu; Prodával drogy i dětem... 

Pozor na to, koho si zvete do bytu
     I na hosty, které si člověk pozve do svého bytu, si musí někdy dávat lidé pozor. Přesvědčil se o tom muž, kterému během návštěvy v Duchcově jeho známý odcizil mobilní telefon a peněženku s doklady, několika stokorunami a platebními kartami. V různých bankomatech potom zkoušel za pomoci odcizených karet vybrat finanční hotovost, naštěstí pro poškozeného však neznal správný PIN. Policisté zloděje obvinili z přečinů krádeže ve stadiu pokusu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
     Také další muž, tentokrát z Teplic, bude zřejmě v budoucnu více přemýšlet, koho si pozve do bytu. Během návštěvy využila 28letá žena chvilkové nepřítomnosti poškozeného a z obývacího pokoje mu odcizila volně položený mobilní telefon v hodnotě 3 tisíce korun. Také tuto zlodějku policisté dopadli a vzhledem k její pestré trestní minulosti jí sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jí hrozí až tříleté vězení.
 
Prodával drogy i dětem
     Na dva roky až deset let za mříže může poslat soudce 24letého muže, který po dva roky prodával v místě svého bydliště a na dalších místech v Teplicích drogy. Zájemcům prodával nejen marihuanu, ale i drogu známou jako pervitin, návykové látky také sám užíval. Muž, který prodával drogy mladistvým, ale i osobám mladším patnácti let byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.
 
Čtvrt roku staré krádeže objasněny
    Ani na krádeže staršího data policisté nezapomínají a věnují se pátrání po pachatelích i po řadu měsíců. Policistům z obvodního oddělení v Teplicích se tak podařilo usvědčit z vloupání do vozidel zloděje, který se této trestné činnosti dopustil koncem listopadu loňského roku. Lapka, který se s paragrafy dostal do křížku již několikrát, vykradl během několika dnů hned tři vozidla. Z aut si odnesl navigaci, autorádio, CD nosiče a další věci celkem za šest tisíc korun, dalších téměř sedm tisíc korun budou muset majitelé zaplatit za opravy poškození, které zloděj na vozidlech způsobil. Policisté 35letému muži sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může putovat až na tři roky za mříže.
 
Přišly o kočárky
     O kočárky pro své děti přišly dvě ženy z Bíliny. Do sklepních prostor domu, kde maminky bydlí, se totiž vloupal neznámý pachatel a odcizil zde dva dětské kočárky v celkové hodnotě téměř deset tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
 
Teplice, 2. 3. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email:
pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem