Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okradli turisty ve stanu

VSETÍNSKO: Cizinci přišli o věci za několik tisíc korun.  

Rodiny, které přijely stanovat ze sousedního státu do kempu v Prostřední Bečvě, místní části Kněhyni, okradli v noci na pondělí zloději. Drzí lapkové kradli ve stanech v době, kdy tam rodiny i s dětmi spokojeně spaly. Cizinci tak přišli na dovolené o věci za 7 000 korun.
 
Kolem třetí hodiny v noci z neděle na pondělí probudil jedenačtyřicetiletého muže ve stanu, kde spal s manželkou a svými dvěma syny, nějaké zvuky. Po probuzení uviděl v předsíňce stanu dvě postavy, které si svítily slabým světlem. Začal křičet. Zloději se dali na útěk.  Muž za nimi vyběhl ven, několik desítek metrů za nimi utíkal, ale protože byl jen v ponožkách, po chvíli pronásledování tří zlodějů vzdal. Poblíž stanu pak našel pohozený svůj batoh, který mu nenechavci ze stanu ukradli. Chyběla v něm el. čtečka za 4 tisíce korun. Mezitím se ve stanech vzbudili ostatní jeho kamarádi a kontrolovali si své osobní věci. Postupně přišli nato, že zloději byli i v dalším stanu, kde přímo z ložnice ukradli batoh, cestovní tašku a taštičku s doklady. Věci se pak našly rozházené poblíž stanu. Scházelo pouze 5 tisíc forintů a něco přes tisíc korun českých. Zloději stihli vlézt i do auta, které nebylo uzamknuté. Z vozu Opel Omega zmizel batoh s dvěma fotoaparáty. Ten však majitel našel po nějaké době náhodně ležet na zemi u potoka. Zloděj si z batohu vzal pouze jeden fotoaparát, druhý tam zůstal. Jelikož se jednalo o cizince, bylo nutné zkontaktovat tlumočníka, se kterým byl výslech domluvený na pondělí dopoledne.
 
Po pachatelích krádeže pátráme. V případě dopadení a prokázání viny jim za krádež hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.  
 
 
20. srpna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
                          

vytisknout  e-mailem