Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté hledají svědky dopravní nehody

Dopravní nehoda ze dne 05.08.2008, České Budějovice,v prostoru přechodu pro chodce na Mariánském náměstí z ulice Krajinská k ulici 28. října.  

K dopravní nehodě došlo uplynulé úterý, 05.08.2008, kolem čtvrté hodiny odpolední v krajském městě, v prostoru přechodu pro chodce na Mariánském náměstí z ulice Krajinská k ulici 28. října.
V uvedené době zde přecházel po vyznačeném přechodu pro chodce, dle výpovědi svědků zřejmě na červené světlo semaforu, 84letý muž z Českobudějovicka. Ve stejné době jel řidič ( 20 ) s osobním vozidlem tov.zn. Peugeot 106 a to ve směru z ulice 28. října k ulici Na Sadech, dle jeho sdělení, na zelený signál světlené signalizace. Před vozidlem Peugeot 106 měla jet další dvě vozidla, která z důvodů dopravní situace zastavila před výše uvedeným přechodem pro chodce. Poté, co se vozidla před OA Peugeot rozjela, dvacetiletý řidič Peugeotu se plně nevěnoval řízení motorového vozidla ( ladil autorádio ) a v době, kdy začal přejíždět přechod pro chodce, došlo ke střetu s právě přecházejícím 84letým chodcem. V důsledku dopravní nehody utrpěl chodec lehké zranění, se kterým byl převezen do českobudějovické nemocnice k dalšímu ošetření. Alkohol byl provedenou orientační dechovou zkouškou na místě dopravními policisty vyloučen. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.
Vzhledem k rozporům ve výpovědích přímých účastníků DN, žádáme případné další svědky uvedené dopravní nehody, kteří by mohli podat bližší informace k jejím okolnostem a příčině , aby se přihlásili buď osobně na Skupině dopravních nehod Okresního ředitelství PČR v Českých Budějovicích , na lince 158 , na telefonním čísle 974 226 588 - stálá služba Skupiny dopravních nehod či na tel. : 974 226 595 u prap. Luboše Vrbaty. Svým svědectvím tak napomůžete ke zjištění dalších informací k nehodovému ději a k pachateli dopravní nehody. Děkujeme.

vytisknout  e-mailem