Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajstí z Frýdeckomístecka

Frýdek-Místek - Boural se třemi promile... 

Třinečtí policisté sdělili v uplynulých dnech třiadvacetiletému muži podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ten v katastru obce Třinec-Karpentná naboural silně ovlivněn alkoholem do vozidla Ford, které před ním zastavovalo. 

Přivolaní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která prokázala, že muž řídil s více než třemi promile alkoholu v dechu.

Nyní mu za jeho jednání hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Několik krádeží slunečníků

V současné době se naši policisté zabývají několika případy odcizených slunečníků ze zahradních posezení. Jeden z nich šetří policisté z obvodního oddělení Nošovice, kde dosud neznámý pachatel odcizil z pondělí na úterý slunečník z volně přístupného areálu zahradního posezení restauračního zařízení. Pachatel způsobil v tomto případě škodu v odhadované výši deset tisíc korun.

Dalšími případy se zabývají také kolegové z Obvodního oddělení policie Třinec, kde z volné plochy před hospodou odcizil zloděj zde postavené a nezajištěné zahradní deštníky téže značky.

Po dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.

Ze zahradního domku zmizel motocykl, skútr i vertikutátor

Škodu přes sto tisíc korun způsobil dosud neznámý zloděj vykradením zahradního domku v obci Mosty u Jablunkova. K tomu mělo dojít od večerních hodin dne 5. srpna do podvečerních hodin dne 6. srpna 2017. Z domku u rodinného domu odcizil motocykl, skútr, vertikutátor a další.

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Jablunkov.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
9. srpna 2017

vytisknout  e-mailem