Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Frýdku-Místku

Frýdek-Místek - Ohrožování výchovy dítěte, poškození vozidla ve Frýdku-Místku... 

Ohrožování výchovy dítěte

Obvinění z trestného činu ohrožování výchovy dítěte bylo sděleno dvojici z Frýdeckomístecka, která umožnila své nezletilé dceři vést zahálčivý život. Dívka zameškala ve školním roce 2014/2015 téměř čtyři sta hodin, v roce 2015/2016 pak zameškala ještě o čtyřicet hodin více. 

Za tento čin hrozí dvojici trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až pěti let.

 

Poškození vozidla ve Frýdku-Místku

Dosud neznámý pachatel poškodil v obci Frýdek-Místek na ulici F. Čejky nebo na ulici Dlouhá řádně zaparkované vozidlo Škoda Fabia. Za užití násilí, blíže nezjištěným předmětem, poškrábal vozidlo téměř v celém obvodu, na vozidlo také vyryl hanlivý název. 

Majitelce tímto jednáním vznikla škoda okolo osmnácti tisíc korun.

 

Pokus výroby marihuany

Od blíže neupřesněné doby, nejméně však od začátku roku vypěstoval obviněný šestatřicetiletý muž v rodinném domě v obci Kyjovice a následně v rekreační chatě v obci Metylovice nejméně šestnáct kusů rostlin konopí. Jeho jednání bylo sofistikované, neboť k pěstování užíval tepelné zdroje, speciální hnojiva a další zařízení podporující růst rostlin.

Nyní mu za pokus přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

 

Ohrožení pod vlivem návykové látky

Osmadvacetiletý muž řídil v obci Frýdek-Místek po ulici Bezručova osobní motorové vozidlo značky Peugeot pod vlivem drog. Toto jednání bylo zjištěno v rámci silniční kontroly hlídkou Obvodního oddělení Policie ČR Frýdek-Místek provedením orientačního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který ukázal pozitivní výsledek na látku Cannabis.

Řidiči nyní hrozí za shora uvedený trestný čin trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

Pokusil se odcizit dvě biblické sošky

Jednatřicetiletý recidivista se v průběhu měsíce července v okolí Třinecka pokusil odcizit dvě biblické sošky, které se v obou případech nacházely na pozemku rodinného domu. V prvním případě se jednalo o sádrovou sošku vyobrazující podobu Panny Marie o velikosti čtyřicet centimetrů, která byla umístěna ve schránce zděného kříže. Ve druhém případě se pokusil odcizit starožitnou litinovou sochu Ježíše Krista o váze pětatřicet kilo. Tímto jednáním způsobil poškozenému v prvním případě škodu okolo deseti tisíc korun, ve druhém případě zatím škoda nebyla vyčíslena.

Pachateli za tento čin hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.   

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje
4. srpna 2016

vytisknout  e-mailem