Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šesti řidičům bylo zabaveno jejich vozidlo

O dalších čtyřech rozhoduje v těchto dnech Okresní soud 

V dubnu loňského roku novojičínští policisté varovali řidiče, kteří se opakovaně dopouští trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí nebo řízení bez řidičského oprávnění. Také řidiči, kteří byli opakovaně přistižení při řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu se měli mít na pozoru.
Ovšem šest z nich naše varování neuposlechlo. Rozhodnutím Okresního soudu v Novém Jičíně jim proto vozidlo, se kterým se některého z trestných činů dopustili, propadlo státu. O dalších zatím soud nerozhodl.
 
Například hned v březnu kontrolovali příborští policisté 27letou ženu ze Skřípova na Opavsku.
Dne 26. března 2008 krátce před patnáctou hodinou zastavili na ulici Ostravské vozidlo Fiat Tipo jedoucí z Příbora na Mošnov.  Při kontrole policisté zjistili, že žena, která sedí za volantem ve směru jízdy Příbor - Mošnov, nevlastní řidičské oprávnění. Dále vozidlo řídila, ikdyž jí byla tato činnost Okresním soudem ve Frýdku-Místek zakázána a byl ji uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu 24 měsíců od 7.6.2007 do 7.6.2009. Zakaz řízení jí vyslovil i Magistrát města Frýdku-Místku.
 
Také 28letý muž ze Studénky řídil vozidlo přes zákaz. Ten mu vyslovil Okresní soud v Novém Jičíně dne 9.10.2006. Zákaz činnosti mu běžel od 13.1.2007 do dne 13.7.2009. Policisté jej při řízení motorového vozidla kontrolovali dne 11. června 2008 ve Studénce na ulici Sjednocení v šestnáct hodin odpoledne. I tento řidič dobrovolně vydal své vozidlo zakročujícím policistům.
 
Dopravní policisté z Nového Jičína dne 20. srpna  2008  zastavovali v Jeseníku nad Odrou osobní vozidlo Opel Vectra.  Řidič však na  zastavující policisty nereagoval a začal hlídce  ujíždět. Pokusil se ujet před  policisty do lesa. Po zastavení  vyskočil společně se spolujezdcem z vozu a  snažil se utéct.  Policisté jej po kilometrovém pronásledování zadrželi. Ihned  na  to zjistili, že 22letý mladík má uložen zákaz činnosti   spočívající v zákazi  řízení motorových vozidel. Ten mu  uložil Okresní soud v Novém Jičíně dne  24.9.2007 a to na  dobu dvou a půl roku. Mladík se tak dopustil trestných činů  maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového  vozidla bez řidičského  oprávnění.
 
S řidiči, kteří se opakovaně dopouští  výše  uvedených trestných činů, se bohužel policisté setkávají  dnes a denně. Z toho  důvodu se i nadále budeme na skupinu těchto  pachatelů zaměřovat a vzhledem  narůstajíci nekázni účastníků  silničního provozu budeme navrhovat propadnutí  věci jako formu  trestu i nadále.

vytisknout  e-mailem