Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody

Dopravních nehod přibývá. (Hlasová schránka 974 221 116) 

     Ke dvěma dopravním nehodám vyjížděli ve čtvrtek 17.července policisté na  Písecku. Naštěstí se  obě obešly  bez zranění.

   Ráno krátce po šesté hodině jel devětatřicetiletý muž  z Písecka s osobním vozidlem značky Mazda po silnici č. 10537 ve směru Branišovice - Ratiboř. Náhle mu do jízdní dráhy vběhla srna a řidič nedokázal zabrzdit.  Při střetu vozidla   se srnou vznikla škoda 15 tisíc korun.

   K další nehodě vyjížděli  před dvacátou hodinou písečtí policisté ze Skupiny dopravních nehod. Dvacetiletý muž z Ostravy jedoucí s nákladním vozidlem  po ulici Hradišťská v Písku nerespektoval svislou dopravní značku zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez. Vjel pod nadjezd a horní částí nákladové nástavby narazil do betonového mostního tělesa.  Policisté provedli u řidiče na místě orientační dechovou zkoušku  na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Předběžně odhadnutá škoda dosáhla 40  tisíc korun.

   Od začátku prázdnin řešili policisté na Písecku již 48 nehod, při kterých zemřely 3 osoby a 9 bylo lehce zraněno. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod patří  nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě a nepřiměřená rychlost.

vytisknout  e-mailem