Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

Řidič utrpěl těžká zranění a byl letecky transpotrován do nemocnice. 

Policisté ze Skupiny dopravních nehod z Prachatic vyjížděli dne 6. 9. 2008 k závažné dopravní nehodě, která se stala na silnici II. třídy číslo 143 ve Vimperku.

boční pohled havarovaného OA Vimperk.jpg boční pohled havarovaného OA Vimperk.jpg

 

Ve 21:30 hodin v uzavřené části obce Vimperk v Sušické ulici ve směru jízdy od bývalých kasáren Sloup směrem do města při jízdě po přímém úseku v klesání komunikace nepřizpůsobil rychlost jízdy automobilu VW Golf CL dvaadvacetiletý řidič. Dostal s vozidlem smyk a vyjel vlevo mimo komunikaci do silničního vodotoku. Z vodotoku bylo vozidlo odraženo na místní komunikci Mírovou, kde se převrátilo na pravý bok, přejelo travnatý porost přiléhající k silnici a střechou narazilo do listnatého stromu (břízy).

Při dopravní nehodě byl těžce zraněn dvaadvacetiletý řidič, kterého letecky transportoval vrtulník na ARO do Fakultní nemocnice v Plzni. Dále byl při nehodě zraněn jednadvacetiletý spolujezdec, kterého RZS převezla do nemocnice ve Vimperku a po základním ošetření následně do prachatické nemocnice. Vzhledem k rozsahu zranění nebyla u účastníků nehody provedena orientační dechová zkouška, byl nařízen odběr krve. Při dopravní nehodě došlo ke škodě na vozidle ve výši 20 000 korun a na oplocení, které je u silnice ve výši taktéž 20 000 korun. Silnice II. třídy byla z důvodu přistávání vrtulníku a šetření dopravní nehody od 22:30 do 23:00 hodin uzavřena a policisté dopravu odkláněli po místních komunikacích.

Charakter zranění u obou mužů a celou nehodu dopravní policisté nadále šetří.

čelní pohled havarovaného OA Vimperk.jpg čelní pohled havarovaného OA Vimperk.jpg

 

vytisknout  e-mailem