Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost za včerejší den

Mokrá vozovka a déšť řidiče překvapily  

V pondělí 15.9.2008 řešili dopravní policisté celkem 9 dopravních nehod s hmotnou škodou 1 013 000 korun. Při jedné z nich jedna žena utrpěla lehké zranění (nehoda na křižovatce za obcí Strakonice směrem na Volyni - viz. tisková zpráva ze dne 15.9.2008).
Příčiny: nepřiměřená rychlost 4x, nedání přednosti v jízdě 3x, nesprávný způsob jízdy 2x

Mokrá vozovka a déšť překvapily hned několik řidičů.

souprava se zřítila ze srázu.jpg souprava se zřítila ze srázu.jpg
NA prorazil kovové zábradlí u silnice.jpg NA prorazil kovové zábradlí u silnice.jpg
Kolem  16:00 hod. nezvládl řízení řidič soupravy nákladního automobilu s  návěsem  nedaleko obce Brusy. Řidič jel  po  sil. I/4 ve směru od  Prahy na Strakonice, kde těsně za hranicí okresu Strakonice,  při  sjíždění klesání a projíždění levotočivé zatáčky, nepřizpůsobil  rychlost  jízdy a řítil se  mimo vozovku. Souprava narazila do  kovového zábradlí  mostu, které přerazila a následně se zřítila do srázu vedle  komunikace. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda dosáhla 300 000 korun.

 

Další dvě nehody u obce Brusy se staly o několik hodin dříve.

poškozené protijedoucí vozidlo.jpg poškozené protijedoucí vozidlo.jpg
Ve 13:15 hodin  řidič osobního automobilu s přívěsem jel po vedlejší silnici III/00427 a  při odbočování na Dobev nedal přednost v jízdě  řidiči traktoru s přívěsem, který jel po hlavní silnici ve směru od obce Dobev na Strakonice. Nehoda se obešla bez zranění, vznikla pouze hmotná škoda na vozidlech 33 000 korun.

 

 

nehoda OA 1.jpg nehoda OA 1.jpg
nehoda OA.jpg nehoda OA.jpg

Za necelou třičtvrtě hodinku se o pár metrů dál střetla další dvě vozidla. Řidič nákladního automobilu  Renault  s přívěsem jedoucí ve směru  od obce Kbelnice na obec Dobev nepřizpůsobil rychlost jízdy. Při projíždění ostré pravotočivé zatáčky a po spatření před sebou jiné dopravní nehody začal s nákladním  vozidlem brzdit, následkem čehož se dostal přívěs na  mokré vozovce  smykem  do protisměru, kde se střetl  s levou boční částí protijedoucího  nákladního automobilu. I tato dopravní nehoda se obešla bez zranění. Hmotná škoda na vozidlech se odhaduje na 50 500 korun.


vytisknout  e-mailem