Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okýnko rozbil železnou mříží

VSETÍNSKO: K vloupání do vozidla využil pachatel železnou mříž. 

Pachatel k rozbití okýnka vozidla užil, co mu pod ruku přišlo. V noci z pátku na sobotu to byla kovová mříž určená k očištění obuvi.

Nemile překvapen byl v sobotu ráno osmatřicetiletý muž z Valašskomeziříčska. V obci Poličná našel své auto Volkswagen Caravelle s rozbitým okýnkem na straně spolujezdce. Poblíž našel ležící mříž určenou k čištění bot.

Právě tuto mříž o rozměrech 50x80 cm pravděpodobně použil neznámý pachatel v noci z pátku na sobotu, aby se vloupal do zaparkovaného auta. Rozbil jí okýnko u spolujezdce a už mu nic nebránilo, aby se zmocnil peněženky uložené mezi sedadly. V peněžence si odnesl doklady majitele, platební karty a hotovost více jak šest a půl tisíce korun. Celkově způsobil škodu přesahující o tři sta korun devět tisíc.

Policisté nadále zjišťují okolnosti tohoto skutku, který kvalifikovali jako trestný čin krádež a nedovolené opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Tento případ je důkazem toho, že pachatelé ve chvíli, kdy zjistí uložení nějaké cennosti ve vozidle, využijí nejbližších předmětů, aby se k věci dostali. Nyní to byla mříž a v mnoha případech to jsou dlažební kostky, cihly nebo betonové díly.

6. března 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem