Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Olejová skvrna zastavila Prahu

V pátek dne 29. května kolem půl jedenácté dopoledne došlo na ulici K Barrandovu k dopravní nehodě polského kamionu. Díky této události vznikla na vozovce přibližně stometrová olejová skvrna a došlo k následnému kolapsu v dopravě.  

Třicetiletý řidič polského kamionu projížděl po ulici K Barrandovu ve směru na Barrandovský most. V okamžiku, kdy přijížděl ke křižovatce řízené světelným dopravním značením, zastavilo před ním jedoucí osobní motorové vozidlo na červenou. Řidič kamionu však nestačil dobrzdit a ve snaze zabránit střetu strhl řízení stranou. Došlo k nárazu do světelného signalizačního značení, které poškodil. Poté pokračoval dále v jízdě. Těsně za Barrandovským mostem jej však zastavila policejní hlídka. Vzhledem k tomu, že u kamionu došlo k proražení nádrže, vytekl celý její obsah, přibližně 300 litrů, na vozovku. Vznikla asi stometrová skvrna, která zasahovala dva jízdní pruhy, a to od křižovatky s ulicí Barrandovská až na Barrandovský most. Na místo vyjeli hasiči, aby skvrnu zasypali. K ohrožení životního prostředí nedošlo.
 
Alkohol v dechu řidiče vyloučili policisté na místě provedením orientační dechové zkoušky. Vznikla škoda na semaforech ve výši kolem 200 tisíc korun, na nákladním automobilu asi 100 tisíc korun a škoda na vyteklé naftě. Událost zpracovali policisté z oddělení dopravních nehod.
 
Díky této události došlo k dopravnímu kolapsu. V místech nehody byl průjezdný pouze jeden jízdní pruh. Byly tak zaplněny všechny okolní komunikace a potažmo celá Praha. Situaci nepřidal ani déšť, díky kterému se tato komunikace stala špatně sjízdnou. Kolem čtvrt na dvě odpoledne byl provoz v těchto místech opět obnoven. Kolony vozidel se začaly pozvolna rozjíždět.

vytisknout  e-mailem