Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Olejová skvrna způsobila dopravní nehodu

Český Krumlov - Vlivem olejové skvrny se silnice stala nebezpečnou pro řidiče všech vozidel. 

Českokrumlovští dopravní policisté žádají veřejnost o pomoc. 

Dne 28. srpna 2022 v 19:15 hodin došlo na silnici třetí třídy číslo 163 mezi 27 a 28 kilometrem v katastru obce Vyšší Brod k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Řidič osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia jel ve směru od obce Loučovice na obec Vyšší Brod, přičemž v místech prudké pravotočivé zatáčky údajně vlivem velké vrstvy olejové skvrny rovnoměrně rozprostřené po celé délce komunikace šlápl na brzdový pedál, čímž se jeho vozidlo stalo neovladatelným a přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím vozidlem tovární značky Hyundai Kona. Vozidla byla po nárazu ještě odražena vlevo na kovové silniční svodidlo. Při dopravní nehodě došlo ke třem zraněním. 

Při ohledání místa dopravní nehody policisté společně s hasiči zjistili, že na komunikaci je skutečně dlouhá olejová skvrna (nejméně 100 metrů), která je vlivem mokrého povrchu po celé délce silnice.

Českokrumlovští dopravní policisté nyní žádají případné svědky, kteří projížděli místem dopravní nehody buď v době nehody, nebo i před ní, tedy v čase od 17:15 hodin do 19:15 hodin dne 28.08.2022 a měli případně zapnutou palubní kameru, aby je kontaktovali na Územním odboru Český Krumlov, Dopravní inspektorát, Tovární 165, Český Krumlov, případně na telefonním čísle 974 232 250. Hledáme zejména řidiče, kteří v důsledku olejové skvrny na silnici byli nuceni provést nebezpečný úhybný manévr, snížit svou rychlost anebo si při jízdě po uvedeném úseku všimli například odstaveného vozidla.

Děkujeme za vaši pomoc.

por. Miroslav Šupík, DiS., ck.pis@pcr.cz

16. září 2022

Odkazy do noveho okna

Foto z nehody

Foto z nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem