Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Čtyřiadvacetiletý recidivista kradl v domě i na ulici

NĚMČICKO - Hrozí mu až tři roky. 

Pachatele dvou krádeží se podařilo vypátrat policistům z obvodního oddělení v Němčicích nad Hanou. Čtyřiadvacetiletého muže z Němčicka policisté podezírají z vloupání do rekreační chalupy v obci na Němčicku, kterého se měl dopustit v době od 5. do 19. března letošního roku. Podezřelý po násilném vniknutí do chalupy tuto prohledal a odcizil z ní televizor, kuchyňské židle a 10 kusů talířů. Celkem svým jednáním majitelům domu způsobil škodu lehce přesahující částku 18 tisíc korun.

Druhým skutkem, ze kterého muže policisté podezírají, je krádež dámského jízdního kola z veřejného prostranství v obci Nezamyslice ze dne 13. dubna 2016. V tomto případě podezřelý majitelce kola způsobil škodu vyčíslenou na 3 tisíce korun.

K oběma skutkům se pachatel pod tíhou shromážděného důkazního materiálu přiznal. Ve věci obou krádeží je proti muži vedeno zkrácené přípravné řízení. Protože byl podezřelý v uplynulých třech letech za majetkovou trestnou činnost již odsouzen, hrozí mu nyní za přečin krádež a přečin porušování domovní svobody trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. František Kořínek

19. dubna 2016

vytisknout  e-mailem