Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Velikonoční DBA už odhalila první přestupce

PROSTĚJOVSKO - A bude pokračovat i po zbytek svátků. 

S velikonočními svátky již tradičně souvisí také zvýšený dohled policistů nad bezpečností silničního provozu. Specifikem tohoto období je zvláštní důraz na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů či jiných návykových látek řidiči vozidel. V letošním roce je zvýšený dohled naplánován na období od 12. do 17. dubna. Během včerejšího dne policisté zjistili již tři ovlivněné řidiče. První byla před desátou hodinou dopoledne dvaačtyřicetiletá žena, která při kontrole ve Vrahovické ulici v Prostějově nadýchala hodnotu 0,33 ‰ alkoholu v dechu. Během včerejšího dne pak policisté zjistili ještě dva ovlivněné řidiče, tentokrát jinými návykovými látkami. Sedmadvacetiletý řidič Volkswagenu kontrolovaný odpoledne v Kostelci na Hané i devatenáctiletý řidič BMW kontrolovaný po jednadvacáté hodině v Kojetínské ulici v Prostějově měli orientační zkoušku na přítomnost zakázaných látek shodně pozitivní na látky amphetamin/metamphetamin a extázi.

Hned na počátku dalšího dne dopravně bezpečnostní akce policisté v Kojetínské ulici v Prostějově zjistili dalšího podnapilého řidiče. Byl jím krátce po páté hodině ráno kontrolovaný devětatřicetiletý řidič osobního automobilu typu Škoda Felicia. Tomu policisté provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 0,33 ‰ alkoholu v dechu.

Všem uvedeným řidičům policisté zakázali další jízdu. Pro své jednání jsou podezřelí ze spáchání přestupku podle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Za ten jim hrozí pokuta v rozmezí od 2 500 až do 20 tisíc korun a zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od šesti měsíců až do jednoho roku.

Další silniční kontroly jsou plánovány i během dalších dnů. Největší pravděpodobnost, že se s kontrolou řidiči potkají, bude pochopitelně během velikonočního pondělí, kdy bude dopravně-bezpečnostní akce vrcholit a nasazeno bude nejvíce policistů.

por. Mgr. František Kořínek

13. dubna 2017

vytisknout  e-mailem