Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Olomoučtí policisté darovali krev

Dne 2. června dopoledne se v rámci akce „Policisté darují krev“ vypravily na transfuzní stanici v Olomouci dvě desítky policistů a občanských zaměstnanců z územního odboru Olomouc. Mimo pravidelné dárce akce oslovila i 6 policistů, kteří přišli k odběru poprvé.  

Osobně přišel přítomné podpořit ředitel Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje plk. RNDr. Jaroslav Skříčil, který přítomným poděkoval za to, že slouží občanům nejen v rámci svého povolání, ale že jsou ochotni darovat i mnohem víc a přispět tak k záchraně zdraví a života také touto formou. Pochvalně se vyjádřil i hejtman Olomouckého kraje pan Ing. Martin Tesařík, ředitel olomoucké pobočky pojišťovny Ministerstva vnitra Dr. Vladimír Kurtiš a prezident Českého červeného kříže RNDr. Marek Jukl.

Policisté jsou pravidelnými dárci krve a na odběry chodí dle potřeby v průběhu celého roku.

V rámci okresu Olomouc v současnosti evidujeme přes 120 policistů a občanských zaměstnanců,  kteří jsou pravidelnými dárci krve. Z toho je 21 policistů držiteli zlaté plakety prof. MUDr. Jana Janského, 24 stříbrné a 20 bronzové plakety. V řadách olomouckých policistů jsou také 2 držitelé Zlatého Českého červeného kříže 3. třídy (uděluje se za 80 odběrů).

V současnosti evidujeme v rámci Olomouckého kraje téměř 300 policistů a občanských zaměstnanců jakožto dárců krve. Většina z nich má za sebou již značný počet odběrů. Bronzovou medaili prof. MUDr. Jana Janského obdrželo 67 policistů, stříbrnou medaili 57 policistů a zlatou 39 policistů.

další fotografie viz. fotogalerie

                                                          
por. Mgr. Jitka Dolejšová

10.jpg10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.jpg13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

08.jpg08.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07.jpg07.jpg

vytisknout  e-mailem