Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Oloupil otce

Bruntál - skončil ve vazební věznici a další události 

Dlouhodobé spory vyvrcholily loupeží.
V pátek 11. 7. 2014 přijali krnovští policisté oznámení o loupežném přepadení. Případu se ihned začali věnovat a v odpoledních hodinách zadrželi 32letého muže, kterého umístili do policejní cely. Následující den ho policejní komisař obvinil z trestného činu loupeže. Obviněnému je kladeno za vinu, že v pátek 11. 7. 2014 v Krnově na ulici Chářovská měl napadnout na pozemku domu svého otce a požadovat po něm peníze, které měl vyzvednout za něj na poště. Po celou dobu vyhrožoval svému otci újmou na zdraví a zabitím, kdy z bundy vytáhl nůž, kterým poškozeného ohrožoval a to až do doby, kdy mu otec slíbil peníze vydat. Přešli tedy do domu, kde poškozený dal obviněnému 1330 korun. Po obdržení peněz obviněný v domě otce uzamkl a odešel. Trestní stíhání je vedeno vazebně a muži hrozí trest odnětí svobody až do výše 10 let.
 
Zmizelo přes tisíc litrů nafty
Škoda přes 38 tisíc korun vznikla majiteli firmy v Jindřichově ve Slezsku. Prozatím neznámý pachatel či pachatelé vnikli v době od 12. do 13. 7. 2014 do areálu firmy, kde poškodili víčka na šesti zaparkovaných zemědělských strojích, ze kterých odcizili 550 litrů nafty. To však nestačilo a ještě z pojízdného vozíku, který slouží jako nádrž na naftu, vzali dalších 500 litrů pohonné hmoty. Krádež šetří policisté z Města Albrechtic.
 
Kradené věci prodala ve starožitnictví
Vrbenští policisté sdělili v těchto dnech podezření z přečinu podílnictví 31leté místní ženě. Je jí kladeno za vinu, že na konci března měla prodat v Bruntále ve starožitnictví věci, které pocházely z vloupání do rekreační chaty na Vrbensku. O tom, že jsou věci kradené, žena věděla. Peníze použila pro svou potřebu. Vrbenští policisté drtivou část věcí v hodnotě přes 6 tisíc korun zajistili a budou navráceny majiteli.
 
Policisté na Slezské Hartě kontrolovali rybáře
Od večera 11. do brzkých ranních hodin 12. 7. 2014 proběhlo na vodním díle Slezská Harta policejní opatření, které bylo zaměřeno na eliminaci negativních jevů v souvislosti s výkonem rybářství, rybářského práva, kontrolu dodržování předpisů o ochraně životního prostředí, pátrání po osobách a věcech a také dodržování bezpečnosti v silničním provozu. Při akci policisté ve spolupráci s rybářskou stráží zkontrolovali 120 rybářů. Jednomu byla zadržena povolenka k lovu a to za porušení rybářského práva a dále byly uloženy tři napomenutí – zejména za nečitelný záznam v rybářském lístku. Na úseku bezpečnosti v silničním provozu byly uděleny čtyři pokuty, v celkové částce 1200 korun, za neoprávněné vjezdy bez povolení či stání v zákazu. V podobných akcích budeme pokračovat i v následujících obdobích. 
 
Z kostela zmizely cenné obrazy a relikviáře
Krádež obrazů a relikviářů z kostela v Lichnově – Dubnici šetří nyní intenzivně krnovští policisté. V době od 10. do 11. 7. 2014 prozatím neznámý pachatel násilně vnikl do kostela a odcizil dva dřevěné relikviáře se svatými ostatky a dvě plátna z konce 18. století. Škoda je předběžně odhadnuta kolem 200 tisíc korun.
 
komisař por. Bc. Tušková P.
skupina tisku a prevence Bruntál
14. 9. 2014

vytisknout  e-mailem